Se estimează o creștere a numărului cazurilor de COVID-19

Se estimează o creștere a numărului cazurilor de COVID-19
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Adriana Pistol, reprezentanta Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), estimează că în România s-ar putea ajunge la peste 15.000 de cazuri de infectare pe zi, la finalul lunii octombrie, dacă oamenii nu se vaccinează și nu respectă regulile anti-COVID. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc sâmbătă.

Conform reprezentantei INSP, în ultimele șapte zile, numărul cazurilor COVID-19 s-a dublat, transmite Mediafax. Este o creștere bruscă, explicată prin numărul mic de persoane vaccinate, prin transmiterea comunitară, dar și prin nerespectarea măsurilor anti-COVID.

La rândul său, Andrei Baciu, secretar de stat al Ministerului Sănătății, a declarat, sâmbătă, că spitalele din România nu se vor închide în timpul valului 4 al pandemiei. Nu vor mai fi spitale COVID și spitale non-COVID, toți pacienții vor primi tratament, a explicat Baciu. Reprezentantul Ministerului Sănătății a mai spus că strategia pentru valul 4 al pandemiei stabilește că spitalele vor rămâne deschise.

În primul an al pandemiei, pacienții cu boli cronice au avut dificultăți în a accesa serviciile medicale oferite de spitale, după ce unele unități sanitare cu paturi au tratat exclusiv pacienți COVID-19.

Citit 1432 ori Ultima modificare Marți, 21 Septembrie 2021 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.