Programul centrelor de vaccinare anti-COVID din județul Galați. Amplasare, orar de funcţionare, tipul serului administrat

Programul centrelor de vaccinare anti-COVID din județul Galați. Amplasare, orar de funcţionare, tipul serului administrat
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

În ciuda numărului tot mai mare de cazuri de COVID-19, multe persoane sunt încă reticente în privința vaccinării. Specialiștii spun că imunizarea prin vaccinare, alături de respectarea normelor de distanțare socială și a celor de igienă personală, reprezintă cea mai sigură metodă prin care vă puteți proteja de infecția cu virusul SARS-CoV-2. În cazul în care nu v-ați vaccinat până acum, o puteți face într-unul din centrele amenajate pe teritoriul județului Galați. Iată după ce program funcționează acestea și ce vaccinuri sunt administrate în fiecare dintre ele!

Inițial, în județul Galați au fost deschise mai multe centre de vaccinare anti-COVID. Însă, odată ce interesul gălățenilor pentru vaccinare a scăzut foarte mult, funcționarea unora dintre ele nu mai avea rost. Astfel, centrele de la Berești, Corod, cel din Cantina 2 Galați și centrul de la Patinoar au activitatea suspendată, începând cu 30 august, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați. Și în restul centrelor au fost făcute modificări ale programului de funcționare, pentru ca activitatea personalului medical de aici să fie mai eficientă.

În municipiul Galați, la Sala Sporturilor, funcționează un centru unde vaccinul administrat este cel produs de Pfizer. Programul zilnic, de luni până duminică, este între orele 14,00 și 20,00. Centrul de la Baza Sportivă "Siderurgistul" a fost mutat tot în incinta Sălii Sporturilor. Aici programul este tot zilnic, între 8,00 și 14,00, iar vaccinurile administrate sunt Astra Zeneca și Johnson&Johnson.

Pe bulevardul George Coșbuc, în parcarea de la mall, funcționează un centru drive-thru, de luni până duminică, între orele 10,00 și 18,00. Vaccinarea se face aici cu Pfizer sau cu Johnson&Johnson.

Vaccinul Pfizer este administrat și la centrul de la Spitalul Militar de Urgență din Galați, de luni până vineri, între orele 8,00 și 16,00.

La Tecuci, centrele funcționează cu rândul

În municipiul Tecuci, funcționează un centru de vaccinare în Sala de Spectacole ”Ion Petrovici”, în zilele de duminică, luni, marți și miercuri, între orele 14,00 și 20.00. Vaccinurile administrate sunt Pfizer și Moderna.

Un alt centru funcționează la Oficiul Prefectural din Tecuci, de miercuri și până sâmbătă, tot între orele 14,00 și 20,00. Aici sunt administrate vaccinuri Pfizer și Johnson&Johnson.

Centrul de vaccinare de la Târgu Bujor este amenajat în Casa de cultură din localitate și are program joi, vineri și duminică, între orele 8,00 și 14,00. Vaccinarea se face cu Pfizer.

Alte centre de vaccinare funcționează și la: Ivești (Căminul cultural, sâmbăta și duminica, program 8,00-14,00, vaccin Moderna); Cosmești (Căminul cultural, duminica, lunea și marțea, program 8,00 - 14,00, vaccin Pfizer); Cudalbi (Căminul cultural, duminica, program 8,00 – 14,00, vaccin Pfizer) și Tulucești (Căminul cultural, de lună până duminică, program 14,00 - 20,00, vaccin Pfizer).

Pe lângă aceste centre, și unele cabinete medicale de familie din județul Galați administrează vaccinul anti-COVID produs de Johnson&Johnson. Este vorba de 34 de cabinete medicale de familie, iar lista completă poate fi consultată pe site-ul DSP Galați, dsp-galati.ro, în secțiunea ”Informații privind COVID-19”.

Citit 5041 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Septembrie 2021 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.