Loc de joacă pentru copii, amenajat la Spitalul de Pneumoftiziologie Galați
Foto: Spitalul de Pneumoftiziologie Galați

Loc de joacă pentru copii, amenajat la Spitalul de Pneumoftiziologie Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe lângă adulții tratați pentru diverse afecțiuni pulmonare, la Spitalul de Pneumoftiziologie Galați sunt internați și copii. Micii pacienți au avut parte de o surpriză plăcută, în acest început de toamnă.

Parcul secției de Pneumoftiziologie pediatrică a căpătat un cu totul alt aspect, în urma unor lucrări de modernizare și de înfrumusețare efectuate cu sprijinul Șantierului Naval Damen Galați. Spațiul verde a fost reamenajat, au fost montate suprafețe de protecție realizate din cauciuc, au fost amplasate un umbrar cu masă și cu băncuțe, un tobogan denumit ”Soarele vesel”, precum și un carusel-bicicletă botezat sugestiv ”Animăluțele vesele”.

Noul spațiu de joacă și de recreere îi ajută pe copiii internați aici, unii dintre ei suferind de tuberculoză, să uite de suferințele provocate de boală și să-și regăsească, pentru moment, bucuria specifică doar acestei vârste.

”Este lăudabilă această inițiativă, de a veni în întâmpinarea nevoilor comunității locale. Astfel, încă din 2018, există o colaborare între Șantierul Naval Damen și spitalul nostru, în sensul realizării unor proiecte de suflet, cum ar fi salina artificială, refacerea drumului de acces în secția destinată tratamentului pacienților COVID-19, dotările cu aparatură medicală, iar acum parcul pentru copiii cu afecțiuni pulmonare”, precizează conducerea unității sanitare.

Citit 2629 ori Ultima modificare Joi, 23 Septembrie 2021 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.