Centrele din Galați unde vă puteți vaccina fără programare cu a treia doză de ser anti-COVID
Foto: Remus Basalic

Centrele din Galați unde vă puteți vaccina fără programare cu a treia doză de ser anti-COVID
Centrul de la Sala Sporturilor
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Gălățenii care s-au vaccinat anti-COVID cu mai mult de șase luni în urmă pot solicita, de astăzi, o nouă doză de ser. Cea de-a treia doză este recomandată în special persoanelor aflate în categoriile de risc, însă vaccinul poate fi făcut de oricine dorește, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Puteți merge direct cu buletinul în două centre din Galați, dar aveți posibilitatea de a vă programa în orice alt centru, în platforma de vaccinare.

Față de primele etape ale campaniei de vaccinare, când erau disponibile patru vaccinuri anti-COVID, a treia doză de vaccin poate fi făcută doar cu serurile produse de Pfizer sau de Moderna, indiferent de schema inițială.

La început, autoritățile anunțaseră că, într-o primă fază, se vor putea vaccina doar persoanele încadrate în categoriile de risc - cei trecuți de 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domenii expuse unui risc mare de infectare (personal medical, învățământ). Totuși, pentru că sunt disponibile suficiente doze de ser, autoritățile au anunțat acum că orice persoană care dorește se poate vaccina cu a treia doză. Singura condiție este să fi trecut cel puțin șase luni de la rapel.

Pentru a vă vaccina, vă puteți programa în orice centru care administrează vaccin Pfizer sau Moderna. "Persoanele care nu vor să mai facă programare în platformă pot merge direct, cu buletinul, în centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor (Pfizer - n.red.) sau în cel de la Patinoar (Pfizer și Moderna - n.red.), acolo unde s-a mutat, de la începutul acestei săptămâni, centrul Drive-Through din parcarea de la mall", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

Ce fac cei care s-au vaccinat și au trecut și prin boală

Persoanele care s-au vaccinat cu schema completă împotriva COVID-19 (două doze de vaccin) și au trecut deja și prin boală nu trebuie să facă neapărat doza 3, considerându-se că trecerea prin boală oferă și ea imunitate suplimentară. Însă, în cazul în care doresc, pot opta și ele pentru administrarea dozei 3, explică medicul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, potrivit Hotnews.

În cazul copiilor și al tinerilor, doar adolescenții care au împlinit 16 ani și în cazul cărora au trecut minimum șase luni de la a doua doză pot face acum și a treia doză de vaccin.

În ceea ce privește copiii între 12-15 ani, vaccinarea acestora a început în România pe data de 2 iunie, cu Pfizer, și pe 2 august, cu Moderna, astfel că aceasta nu este deocamdată posibilă. În plus, administrarea unei a 3-a doze de vaccin Pfizer sau Moderna la această categorie de vârstă este în proces de evaluare de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Centre de vaccinare anti COVID-19 - PROGRAM

Citit 5831 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.