COVID-19. Șase decese și aproape o sută de noi îmbolnăviri, în 24 de ore

COVID-19. Șase decese și aproape o sută de noi îmbolnăviri, în 24 de ore
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Unu din 11 gălățeni testați în ultimele 24 de ore a fost declarat purtător al virusului. La Galați au mai fost raportate încă șase decese, cinci dintre ele în rândul pacienţilor infectaţi care nu fuseseră vaccinaţi. Un singur bolnav primise rapelul în mai, dar avea, oficial, multiple comorbidități.


Potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, dintre cei 1.088 de pacienţi testaţi într-un interval de 24 de ore, 93 au fost declaraţi purtători ai virusului. Numărul total al celor infectaţi a ajuns astfel la 30.207. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 14 persoane au fost reconfirmate. Din nefericire, şi ziua de marți a mai adus încă șase decese în rândul pacienţilor aflaţi în stare gravă, numărul victimelor COVID-19 din Galați ajungând astfel la 1.010. Conform datelor oficiale, cinci dintre bolnavii care au pierdut lupta cu virusul nu fuseseră vaccinaţi şi au dezvoltat forme severe de boală. Doar unul dintre ei fusese imunizat, dar vârsta înaintată și multiplele afecțiuni preexistente i-au fost fatale. 
”Este vorba de șase pacienți, două femei de 70 și, respectiv, 78 de ani și patru bărbați cu vârste de 52, 72, 74 și 75 de ani, confirmați cu SARS-CoV 2. Cinci dintre pacienți nu erau vaccinați împotriva COVID-19. Bărbatul de 74 de ani, cu multiple comorbidități, era vaccinat cu Pfizer, primind a doua doză pe data de 14 mai”, au precizat reprezentanții Prefecturii Galați. Marți, 28 septembrie, 91 de pacienți internați au fost declarați oficial vindecați, ceea ce face ca totalul persoanelor depistate pozitiv și tratate să crească la 27.818. Marți, 28 septembrie, în carantină instituționalizată se afla o persoană, conform aceleiași raportări. În izolare la domiciliu erau 1.114 gălăţeni depistați pozitiv, iar numărul gălățenilor aflați în carantină la domiciliu a ajuns la 810. În izolare instituționalizată se aflau 286 de bolnavi de COVID-19. De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 213.014 de teste.

Citit 1643 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 02:00

1 comentariu

 • postat de comunismul
  Miercuri, 29 Septembrie 2021 15:37
  5.13.216.***
  asta este rezultatul nevaccinarii! nepurtarii mastii! nepastrarii distantei sociale! da lasa ca totul e bine si frumos! pai ce credeati ca varianta delta e asa o nimica toata! uite ca nu e asa! e foarte puternic virusul asta! si face ravagii! si fii atent ca asta e doar inceputul a ceea ce urmeaza de fapt! nu faci ce trebuie treaba ta! cum iti asterni asa dormi! fii responsabili ca asa este mai bine! numai ascultati tot felul de prostii ca de aia nu faceti ce trebuie! treaba voastra dar cand va i-a virusul atunci sa vedeti! voi ziceti asa domne da suntem fortati sa facem aia si aia! atunci hai sa stam cu totii asa sa nu facem nimic! sa vina totul asa pe tava! doamne ce oameni! pe bune zic spun bun!
  2
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.