Premieră de Ziua Mondială a Inimii

Premieră de Ziua Mondială a Inimii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ziua Mondială a Inimii este marcată în fiecare an pe 29 septembrie. Anul acesta, tehnologia ne aduce o veste bună, în ciuda pandemiei pe care o traversăm. Astfel, recent, a fost realizat primul implant de inimă artificială la o femeie. Inima este produsă de o companie franceză, iar intervenția s-a desfășurat  la UofL Health - Jewish Hospital, de către medicii de la Universitatea din Louisville, SUA, potrivit Reuters.

În ciuda acestei reușite, bolile cardiovasculare rămân, în continuare, ucigașul numărul unu în lume, ducând la apariția a 18,6 milioane de decese în fiecare an, potrivit Federației Mondiale a Inimii.

Bolile cardiovasculare au multe cauze, începând de la fumat, diabet zaharat, hipertensiune arterială și obezitate, până la poluarea aerului și la condițiile medicale mai puțin întâlnite, cum ar fi boala Chagas și amiloidoza cardiacă.

La nivel global, există 520 milioane de persoane cu boli cardiovasculare care au fost afectate de COVID-19, în ultimul an. Din cauza vulnerabilității sporite în fața formelor severe de COVID-19, aceste persoane au avut un risc mai mare de îmbolnăvire și au fost nevoite să se protejeze de infecția cu SARS-CoV-2, scrie viata-medicala.ro.

Citit 930 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Septembrie 2021 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.