Situație critică la Spitalul Județean Galați. Cel mai tânăr pacient de la ATI-COVID are doar 21 de ani
Foto: Marian Calestru

Situație critică la Spitalul Județean Galați. Cel mai tânăr pacient de la ATI-COVID are doar 21 de ani
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Toate cele 16 paturi ATI-COVID de la Spitalul Județean de Urgență Galați sunt ocupate cu pacienți nevaccinați. Cel mai tânăr pacient are 21 de ani și se află în stare gravă. Zeci de alți bolnavi cu forme severe ale bolii sunt internați în secția tampon COVID. În tot acest timp, alte două focare au dat peste cap activitatea din cel mai mare spital al județului.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați abia reușește să facă față numărului tot mai mare de bolnavi cu COVID-19 aflați în stare gravă. La Terapie Intensivă, niciunul dintre cei 16 pacienți internați nu este vaccinat. Tulpina Delta a coronavirusului nu atacă doar oameni în vârstă, cu organismul slăbit, ci și persoane în putere. Cel mai tânăr pacient de la ATI are doar 21 de ani, iar medicii spun că starea sa de sănătate nu este deloc una bună.

Lucrurile nu stau cu mult mai bine nici în secția COVID-19 de la primul etaj al spitalului. Vineri, aici erau internați 47 de pacienți, cel puțin jumătate dintre ei aflați în stare gravă.

Două focare în rândul pacienților

Activitatea din alte două secții ale spitalului a fost afectată după depistarea unor focare de COVID. ”Din nefericire, am înregistrat un focar în secția de Gastroenterologie. Este vorba despre patru pacienți. Toată secția a fost igienizată, prin dezinfecție de tip terminal, iar activitatea a fost reluată. Ancheta epidemiologică este acum în curs de desfășurare. De asemenea, avem o altă anchetă epidemiologică în desfășurare în secția Medicală I, pentru depistarea tuturor cazurilor. Secția se află în curs de igienizare și de dezinfecție de tip terminal. Menționăm că nicio secție din cadrul spitalului nu este închisă, în momentul de față (vineri după-amiază – n.red.)”, a explicat dr. Violeta Șapira, medic neurolog în cadrul Spitalului Județean Galați.   

Avalanșă de solicitări la Ambulanță

Și activitatea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Galați este serios perturbată, din cauza numărului mare de solicitări. Doar de joi și până vineri, în decursul a 24 de ore, au fost 370 de apeluri de la persoane care aveau nevoie de asistență medicală de urgență sau de la gălățeni cu simptome de COVID-19. ”Vineri, la fel ca în ultimele două-trei zile, numărul de solicitări s-a dublat practic față de o perioadă anterioară, fără pandemie. Multe dintre solicitări sunt pentru pacienți cu COVID sau, dacă nu, măcar pentru testare, pentru pacienți care au simptome sugestive ale bolii. Suntem nevoiți să triem pacienții în funcție de gravitate și de situația epidemiologică, pe de o parte, iar pe de altă parte, să temporizăm testările, în așa fel încât să le luăm doar pe cele ale pacienților cu simptome, pe care să îi și transportăm la spital. Ceilalți rămân la domiciliu, așteptând decizia de izolare sau de carantinare din partea DSP Galați”, a explicat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al SAJ Galați.

Citit 5999 ori Ultima modificare Duminică, 03 Octombrie 2021 10:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.