Gogoşarii ajută în reglarea metabolismului

Gogoşarii ajută în reglarea metabolismului
Gogoşarii roşii au o cantitate mai mare de licopen şi de vitamina C.
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Mai dulci decât ardeii graşi, gogoşarii pot fi găsiţi cu uşurinţă în piețe, mai ales toamna. Aceştia au un conţinut de vitamine şi de antioxidanţi extrem de sănătos pentru organismul uman. Dacă te regăseşti printre persoanele ce se confruntă cu un nivel ridicat de colesterol ”rău”, apelează cu încredere la gogoşarul roşu pe care îl poţi mânca în stare crudă, în salate, în ciorbe sau iarna, pus la borcan. În plus, mâncaţi cu regularitate, gogoşarii îţi vor proteja oasele, cartilajele şi vor ţine infecţiile la distanţă de tine. Deşi îi poţi regăsi sub diverse culori, cei roşii au o cantitate mai mare de licopen şi de vitamina C, ajutând totodată la o mai bună absorbţie a fierului în organism.

Sunt bogaţi şi în minerale precum fier, cupru, zinc, mangan, magneziu, dar şi seleniu, sunt cărnoşi şi zemoşi, ceea ce înseamnă că sunt o sursă bună de fibre mai ales pentru tranzitul intestinal corespunzător.

Citit 1136 ori Ultima modificare Duminică, 10 Octombrie 2021 02:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.