Încă şapte decese şi peste 300 de noi infectări cu COVID-19, în acest weekend

Încă şapte decese şi peste 300 de noi infectări cu COVID-19, în acest weekend
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Numai duminică, 10 octombrie, au fost raportate 91 de noi infectări, depistate la testările efectuate în decurs de 24 de ore. Au fost raportate şapte decese în rândul persoanelor infectate, toate sâmbătă, 9 octombrie, dar și 115 pacienți vindecați după două săptămâni de tratament.

Galațiul a încheiat o nouă săptămână cu un număr de persoane infectate în creștere. Potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, dintre cei 2.066 de pacienţi testaţi într-un interval de 48 de ore, 319 au fost declaraţi purtători ai noului coronavirus. Totalul gălățenilor declarați infectaţi de la debutul pandemiei ajunge astfel la 32.602. Distinct de cazurile nou confirmate, sâmbătă și duminică au fost raportate 31 de cazuri pozitive la a doua testare a pacienților aflați sub tratament.
Din nefericire, alți şapte bolnavi au pierdut lupta cu virusul în weekendul trecut, ceea ce face ca numărul total de decese înregistrat în județul Galați să ajungă la 1.105. Toate cazurile au fost raportate sâmbătă, 9 octombrie, și au vizat bolnavi care refuzaseră vaccinarea, dezvoltând forme grave de infecție cu SARS-CoV-2. "Este vorba despre şapte pacienți, patru femei, de 59, 68, 70 și 79 de ani, și trei bărbați, de 72, 86 și 100 de ani, confirmați cu SARS-CoV-2. Cei şapte nu erau vaccinați împotriva COVID-19", au precizat reprezentanții Prefecturii Galați.
Tot în cursul weekendului, 245 de pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. 130 au fost confirmați "negativ" sâmbătă, 9 octombrie, în timp ce 115 au primit verdictul "vindecat" duminică. În total, 29.298 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate.
Duminică, 10 octombrie, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, se aflau în carantină la domiciliu 494 de persoane, iar alte 398 erau în izolare instituţionalizată. În carantină instituționalizată nu se afla nicio persoană, iar în izolare la domiciliu se regăseau 1.801 de gălățeni.
De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 226.186 de teste.

Citit 1757 ori Ultima modificare Luni, 11 Octombrie 2021 19:41

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro