Planta care te ajută să ai oase puternice

Planta care te ajută să ai oase puternice
Coada-calului este folosită încă din cele mai vechi timpuri în scop medicinal
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Sănătatea osoasă şi cea a tractului urinar sunt două aspecte de care trebuie să te îngrijeşti din timp, pentru ca ulterior să te poţi bucura de o viaţă liniştită şi fericită. Una dintre cele mai vechi plante folosite în scop medicinal, atât de greci, cât şi de romani, este cunoscută astăzi sub denumirea de coada-calului.

Iniţial, ea a fost folosită pentru a trata ulcerele deschise, problemele renale, pentru a opri sângerările, atât sub formă de ceai, baie, compresă sau chiar de cataplasmă. Este un adjuvant excelent în tratarea unor afecţiuni ale pielii, ale sistemului locomotor, ale rinichilor, ale tractului urinar şi, în special, a gutei şi reumatismului. Deşi chinezii apelau la ceaiul şi compresele cu coada-calului pentru a atenua febra sau pur şi simplu ca remediu în dizenterie, hemoroizi sau umflături, coada-calului este o sursă excelentă de minerale, în special de siliciu, magneziu, calciu, fier, potasiu, zinc şi aluminiu.

Astfel, planta te va ajuta să-ţi pui organismul pe picioare. Mai ales dacă te confrunţi cu anemii, ţine cont de faptul că datorită cantităţii mari de siliciu pe care o conţine, această plantă va sprijini repararea ţesuturilor organismului uman şi va ajuta la depozitarea calciului într-un mod corespunzător, astfel încât oasele tale să fie puternice şi sănătoase.

Elimină surplusul de apă

Ceaiul poate fi utilizat cu succes atunci când te confrunţi cu problema degerăturilor, ajută la vindecarea rănilor mici, la întărirea unghiilor şi, în acelaşi timp, este un diuretic destul de bun. Va contribui astfel la eliminarea excesului de lichide din corp, crescând volumul de urină cu maximum 30 la sută. Fiindcă este un diuretic excelent, de-a lungul timpului s-au remarcat efecte pozitive şi asupra pietrelor la rinichi, acesta ajutând la eliminarea lor şi la prevenirea apariţiei altora.

Efectele sale astringente şi diuretice îl fac să fie unul dintre cei mai buni aliaţi ai tractului urinar, calmând inflamaţiile şi tratând cistitele.

Ultimele studii efectuate în Rusia au scos la iveală faptul că această plantă este benefică şi pentru a elimina acumulările de plumb din organism. Poţi alege să îl combini cu păpădie şi să laşi la infuzat 15 minute, apoi să bei un litru de ceai pe zi. Astfel, vei scăpa de câteva kilograme şi vei ajuta la menţinerea sângelui curat şi fără toxine.

Citit 2511 ori Ultima modificare Duminică, 17 Octombrie 2021 21:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.