Procedeu stomatologic inventat de profesori gălățeni, premiat cu aur

Procedeu stomatologic inventat de profesori gălățeni, premiat cu aur
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O echipă formată din trei profesori de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați și unul de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" din Chișinău, coordonată de prof. univ. dr. habil. Kamel Earar, de la Facultatea de Medicină și Farmacie din Galați, a obținut o serie de medalii de aur la patru saloane de inventică diferite. Este vorba despre saloanele de inventică de la Londra, Toronto, Zagreb și Varșovia, toate desfășurate în acest an.
Invenția se referă la un procedeu pentru decontaminarea spaţiului endodontic și a celui cu microorganisme parodontale patogene utilizat în domeniul medicinei stomatologice. Se folosește coasistarea a două sisteme neconvenționale de tratament: injectare de apă oxigenată 5 la sută, stabilizată chimic, și terapia fotodinamică antimicrobiană cu laser de tip DENMAT - SOL.
"Echipa este formată din: prof. dr. habil. Kamel Earar, șef lucr. dr. Anamaria Zaharescu, șef lucr. dr. Gabi Topor, toți trei de la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul UDJG, și din conf. dr. Oleg Solomon, de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie «Nicolae Testemițanu», Facultatea de Stomatologie, Departamentul de Stomatologie ortopedică «Ilarion Postolachi»", se arată într-un comunicat al Universității "Dunărea de Jos" Galați.

Citit 2186 ori Ultima modificare Vineri, 29 Octombrie 2021 00:45

2 comentarii

 • postat de dinti cariati
  Vineri, 29 Octombrie 2021 17:39
  89.137.231.***
  Si cui foloseste? Romanii nu au bani sa mearga la stomatolog. Sunt prea saraci si la stomatoloc sunt preturi enorme. La stomatolog merg doar cei bogati dupa ce statul roman a desfiintat stomatologia de stat la care aveai acces prin asigurari sau stomatologia de urgenta care era non stop. Si cu banii luati si fara servicii medicale. Asta sunteti! 80% dintre romani nu au dantura buna, au dintii cazuti, nu au bani sa mearga la stomatolog. Un implant este 2500-3000 lei. Slariul unui roman e 1500-1700 lei. Mai e unul prin galati care cere pentru refacere dantura completa 16000 euro. De unde naiba sa aiba un roman atatia bani?
  1
  5
  Raportează
 • postat de Aleda
  Vineri, 29 Octombrie 2021 12:15
  86.124.116.***
  Felicitări, domnului profesor și echipei sale. Bravo!
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.