Fructe recomandate bolnavilor de diabet

Fructe recomandate bolnavilor de diabet
Merele se numără şi ele printre fructele permise dacă ai diabet zaharat
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Foarte mulţi gălăţeni suferă de diabet, afecţiune care presupune, printre multe alte schimbări ale stilului de viață, și adoptarea unei alimentații cât mai echilibrate. Diabeticii trebuie să fie atenţi la ceea ce mănâncă, astfel încât să reducă consumul de glucide. Unele fructe sunt o alegere bună, pentru că oferă o cantitate importantă de antioxidanţi, vitamine şi minerale.

Spre exemplu, pentru că este bogat în vitamina C şi are cu un conţinut mic de glucide, kiwi este un fruct care poate fi introdus în dieta diabeticilor. Îl poţi folosi şi la prepararea unei salate de fructe sau poţi bea suc de kiwi. Conţine atât vitaminele A şi E, cât şi potasiu şi betacaroten.

Cireşe

Indicele glicemic al cireşelor este 20, ceea ce înseamnă că aceste fructe pot fi introduse în alimentaţia persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat. Se recomandă aproximativ 200 de grame pe zi. Sunt o gustare sănătoasă, la care se poate apela în orice moment al zilei.

Fructe de pădure

Zmeura, murele şi fragii sunt un adevărat depozit de vitamine, minerale şi antioxidanţi şi nu au un conţinut bogat de zaharuri, ceea ce le face ideale pentru diabetici.

Mere

Cu gustul lor delicios, merele se numără şi ele printre fructele permise dacă ai diabet zaharat. Sunt indicate şi pentru că reglează tranzitul intestinal şi îmbunătăţesc digestia. Totodată, datorită elementelor nutritive care se găsesc în aceste fructe, sunt ideale şi pentru întărirea imunităţii.

Pere

Au o cantitate importantă de vitaminele A, B1, B2, C şi E şi fibre, ceea ce face din pere fructe permise în regimul diabeticilor. Perele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi a colesterolului. Poţi mânca o pară pe zi.

Atenţie la stilul de viaţă!

Persoanele care suferă de diabet de tip 2 trebuie să păstreze un stil de viaţă sănătos. Trebuie să nu uite, de asemenea, să facă zilnic mişcare, cel puţin o jumătate de oră. Pot apela la mersul pe jos, la exerciţii fizice uşoare sau la înot! La persoanele cu diabet de tip 1, tratamentul cu insulină este obligatoriu.

Citit 5916 ori Ultima modificare Duminică, 31 Octombrie 2021 01:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.