Coloană de tărgi cu gălățeni morți de COVID-19, la Spitalul Județean. Imaginile cumplite ale pandemiei

Coloană de tărgi cu gălățeni morți de COVID-19, la Spitalul Județean. Imaginile cumplite ale pandemiei
Foto, captură-video. Sursa, Facebook
Evaluaţi acest articol
(82 voturi)

De câteva săptămâni, România pare să treacă printr-un adevărat dezastru sanitar și umanitar. Slab dotate și cu personalul medical ajuns în pragul epuizării, spitalele par depășite de numărul imens al pacienților infectați cu SARS-CoV-2 aflați în stare gravă. În Galaţi, cele mai complicate cazuri de COVID-19 ajung la Spitalul Județean. Pacienții sunt aduși de multe ori în stare critică, iar eforturile susținute ale medicilor sunt uneori în zadar. Astfel, nu doar secțiile UPU și ATI ale unității medicale sunt supraaglomerate, ci și secția de Prosectură, adică morga spitalului. Imaginile surprinse aici sunt cumplite.

Într-un film de doar câteva minute publicat zilele trecute pe Facebook, pot fi văzute mai multe tărgi pe care se află cadavre închise etanș în saci negri, în fața Serviciului de Medicină Legală, din curtea Spitalului Județean Galați. În filmare, unii dintre oamenii care așteaptă să-și ia rudele moarte reacționează agresiv, atunci când un paznic le cere să nu mai filmeze. Imaginile sunt fără doar și poate șocante, însă aceasta este, din păcate, realitatea dezolantă prin care trecem, în valul patru al pandemiei de COVID-19.

"În această perioadă dificilă a evoluției infecției cu SARS-CoV-2, având în vedere că suntem unitatea sanitară care tratează formele grave de infecție cu SARS-CoV-2, ne confruntăm și cu o rată mare de decese. Ca urmare, ceea ce s-a prezentat pe rețelele de socializare evidențiază practic activitatea din secția de Prosectură, care, în acel moment, primea persoanele decedate aduse din spital și elibera persoanele decedate către familiile îndoliate. Avem locuri destule pentru decedații de COVID-19, s-a mărit secția de Prosectură cu trei containere, unde sunt staționați toți pacienții decedați din cauza infecției, până în momentul în care sunt predați familiilor. În ultimele trei zile (de luni până miercuri - n.r.), am înregistrat 33 de persoane decedate prin infecție cu SARS-CoV-2", a precizat dr. Violeta Șapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați.

Citit 7298 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 00:31

10 comentarii

 • postat de comunismul
  Miercuri, 17 Noiembrie 2021 01:34
  5.13.222.***
  si astia sunt nevaccinatii! atentie!
  0
  0
  Raportează
 • postat de G-Man
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 20:23
  5.14.128.***
  cu cat mai multi covidioti cu atat mai putini covidioti
  1
  2
  Raportează
 • postat de Boul si idiotul
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 05:31
  108.245.201.***
  Idiotenia n-are margini acolo la voi , va fi si mai crunt , va da D-zeu dupa cum meritati ....da oricum prostia n-are leac .
  4
  2
  Raportează
 • postat de Maria
  Joi, 04 Noiembrie 2021 09:44
  80.24.237.***
  @Emilian
  Ati dori domnul Emilian sa ne "luminati" in legatura cu afirmatiile d-voastra?
  La ce va referiti facand aceste acuzatii? Filmuletul de pe Facebook este trucat?
  Va rugam mult
  14
  8
  Raportează
 • postat de Masca
  Joi, 04 Noiembrie 2021 09:25
  95.76.32.***
  Pana nu se va impune angajatorilor sa nu mai accepte
  prezenta salariatilor nevaccinati la serviciu
  nu vom scapa de miile de cazuri grave de la ATI si de sutele de decese
  Nevaccinatii sunt total inconstienti, iar familiile lor vor regreta intr-un tarziu!
  17
  11
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 04 Noiembrie 2021 08:13
  5.13.200.***
  Nu va vaccinati STATI ASA! Ca si inaptii din parlament! Certati-va pierdeti si PNNR-ul... ultimul tren al tarii! Pardon a coloniei! Natie mai prostanaca ca asta eu nu am vazut! Parca va hipnotizeaza cineva in grup!
  7
  9
  Raportează
 • postat de JG
  Joi, 04 Noiembrie 2021 07:54
  184.105.146.***
  "Dacă spui o minciună suficient de mare și o repeți în continuare, oamenii vor ajunge în cele din urmă să creadă. Minciuna poate fi menținută numai atâta timp cât statul poate ascunde poporului consecințele politice, economice și/sau militare ale minciunii. Prin urmare, devine extrem de important ca statul să-și folosească toate puterile pentru a reprima disidența, pentru că adevărul este dușmanul de moarte al minciunii și, prin extensie, adevărul este cel mai mare dușman al statului”
  4
  10
  Raportează
 • postat de Gore
  Joi, 04 Noiembrie 2021 01:56
  80.3.166.***
  Oamenii mor pentru ca sunt lăsați de izbeliște. Niciodată in istoria omenirii oamenii bolnavi, bătrânii nu au fost lăsați singuri, închiși in case, părăsiți de familii și de autorități. Închide in casa, singuri ,un grup de bătrâni cu gripa și vezi câți supraviețuiesc. Nu neaparat Covidul omoară, deși are și virusul un aport important, cât incompetenta și prostia autorităților dar și a populației in general. La primele semne de răceala populația ar trebui sa aibă acces la testare gratuită. In primele zile nu sunt contagiosi oricum. Dacă e pozitiv, va sta in casa, îndemnat și sunat zilnic ,de către un serviciu organizat de către autorități ,sa mănânce și sa se hidrateze , primele zile sunt hotărâtoare. Dacă persoana pozitivă e in vârsta ,atunci, dacă are copii sau mai ales nepoți, aceștia sa meargă sa stea cu părinții, respectiv bunicii… probabilitatea de a păți ceva a persoanelor tinere, relativ sănătoase este infima. Aceștia pot oferi un ajutor neprețuit in primele zile de boala. Sa nu uitam și ce ajutor neprețuit ar putea fi oferit de către persoanele care au trecut relativ recent prin boala, mai ales dacă au avut simptome minime, acestea fiind complet imune. Doctorul de familie sa fie informat imediat ce pacientul a fost testat pozitiv, medicamente prescrise și trimise la adresa a doua zi cel târziu. Dacă persoana nu are posibilități financiare sau nu are pe nimeni sa ajute, sa fie trimis la domiciliu un pachet cu fructe, mâncare instant sau ușor de preparat, iaurturi etc, oamenii bolnavi numai chef de gătit nu au. Poate părea scump la prima vedere dar sunt sigur ca este mult mai ieftin comparativ cu spitalizarea. Se poate apela si la voluntariat, sunt foarte multe persoane gata sa ajute, fizic sau cu bani, doar sa li se ceara.
  4
  17
  Raportează
 • postat de emilian
  Miercuri, 03 Noiembrie 2021 20:14
  77.111.247.***
  mincinosi ordinari
  62
  99
  Raportează
 • postat de Aad
  Miercuri, 03 Noiembrie 2021 17:57
  70.25.40.***
  Vaccinarea! Este gratis! E o solutie pentru combaterea formelor grave.
  Dar cu cine sa discuti asta, ca nu vrem sa ne creasca solzi, nu?
  93
  66
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.