Coloană de tărgi cu gălățeni morți de COVID-19, la Spitalul Județean. Imaginile cumplite ale pandemiei

Coloană de tărgi cu gălățeni morți de COVID-19, la Spitalul Județean. Imaginile cumplite ale pandemiei
Foto, captură-video. Sursa, Facebook
Evaluaţi acest articol
(82 voturi)

De câteva săptămâni, România pare să treacă printr-un adevărat dezastru sanitar și umanitar. Slab dotate și cu personalul medical ajuns în pragul epuizării, spitalele par depășite de numărul imens al pacienților infectați cu SARS-CoV-2 aflați în stare gravă. În Galaţi, cele mai complicate cazuri de COVID-19 ajung la Spitalul Județean. Pacienții sunt aduși de multe ori în stare critică, iar eforturile susținute ale medicilor sunt uneori în zadar. Astfel, nu doar secțiile UPU și ATI ale unității medicale sunt supraaglomerate, ci și secția de Prosectură, adică morga spitalului. Imaginile surprinse aici sunt cumplite.

Într-un film de doar câteva minute publicat zilele trecute pe Facebook, pot fi văzute mai multe tărgi pe care se află cadavre închise etanș în saci negri, în fața Serviciului de Medicină Legală, din curtea Spitalului Județean Galați. În filmare, unii dintre oamenii care așteaptă să-și ia rudele moarte reacționează agresiv, atunci când un paznic le cere să nu mai filmeze. Imaginile sunt fără doar și poate șocante, însă aceasta este, din păcate, realitatea dezolantă prin care trecem, în valul patru al pandemiei de COVID-19.

"În această perioadă dificilă a evoluției infecției cu SARS-CoV-2, având în vedere că suntem unitatea sanitară care tratează formele grave de infecție cu SARS-CoV-2, ne confruntăm și cu o rată mare de decese. Ca urmare, ceea ce s-a prezentat pe rețelele de socializare evidențiază practic activitatea din secția de Prosectură, care, în acel moment, primea persoanele decedate aduse din spital și elibera persoanele decedate către familiile îndoliate. Avem locuri destule pentru decedații de COVID-19, s-a mărit secția de Prosectură cu trei containere, unde sunt staționați toți pacienții decedați din cauza infecției, până în momentul în care sunt predați familiilor. În ultimele trei zile (de luni până miercuri - n.r.), am înregistrat 33 de persoane decedate prin infecție cu SARS-CoV-2", a precizat dr. Violeta Șapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați.

Citit 7726 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.