Solidaritate pentru cadrele medicale și pentru pacienții de la Urgenţele Spitalului Judeţean

Solidaritate pentru cadrele medicale și pentru pacienții de la Urgenţele Spitalului Judeţean
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Voluntarii Asociației "Caravana Speranței" și gălățeni care au răspuns inițiativei lor au reușit să aducă, luni dimineață, un zâmbet pe chipurile cadrelor medicale care tratează pacienți COVID-19 aflați de multe ori în stare gravă în containerele din curtea Spitalului Județean de Urgență Galați. Au fost împărțite flori, pachete cu alimente și apă, într-un gest de solidaritate față de eforturile angajaților de la UPU, dar și față de suferința pacienților.

Săptămâna trecută, Asociația "Caravana Speranței", din care fac parte angajați din sistemul medical gălățean, a publicat un anunț pe pagina sa de Facebook. "Aici (în containerele din curtea spitalului - n.r.), este un front de luptă încrâncenată pentru viața celor foarte bolnavi dintre noi. E o îngemănare de suferință și alinare, de disperare și speranță, de lacrimi și zâmbet încurajator. Medici, asistente, infirmiere, brancardieri solicitați peste măsură, traumatizați zi de zi de dramele cu repetiție parcă interminabilă merită, cred, sprijinul nostru, fie chiar și simbolic. Dacă programul îți permite și inima vibrează pentru acest univers învolburat, vino și tu la poarta spitalului, luni, ora 10,00. Poate că vei aduce cu tine o floare și un gând bun. Doar împreună, uniți, vom răzbi până la capăt", se arăta în mesaj.

Ieri, mai mulți gălățeni au răspuns invitației asociației și au venit cu buchete de flori la poarta Spitalului Județean Galați. "Am împărțit daruri pentru cadrele medicale de la UPU din tura de astăzi (luni - n.r.) - 60 de crizanteme ghiveci şi pachete de zi (gustare, apă). Și pacienților din containere le-am împărțit 50 de pachete. Darurile noastre au fost bine primite şi apreciate, ca manifest de împreună simțire pentru oamenii care lucrează sau sunt pacienți în această zonă fierbinte. A fost un gest pe care l-am dorit cu valoare de simbol", au precizat pentru "Viața liberă" reprezentanții Asociaţiei "Caravana Speranței".

Citit 5667 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.