OMS cere dezvoltarea unui nou vaccin

OMS cere dezvoltarea unui nou vaccin
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat miercuri un apel urgent pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva unei infecţii bacteriene care ucide aproximativ 150.000 de bebeluşi în fiecare an, informează AFP, potrivit Agerpres.

Streptococii de grup B (SGB), care provoacă septicemii şi meningite, reprezintă o problemă de sănătate mult mai importantă decât se credea până în prezent, potrivit unui raport întocmit de OMS şi de London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Raportul a dezvăluit, de asemenea, că acest tip de bacterie reprezintă cauza principală pentru 500.000 de naşteri premature pe an şi pentru numeroase handicapuri permanente.

Documentul, care confirmă amploarea fenomenului - în jur de 100.000 de sugari decedaţi şi de 50.000 de bebeluşi născuţi morţi în fiecare an -, avertizează şi în ceea ce priveşte lacunele care există în colectarea datelor medicale, sugerând astfel că numărul real al victimelor ar putea fi mult mai mare.

Din cauza efectelor devastatoare provocate de acest tip de bacterie, "OMS îndeamnă, alături de partenerii săi, la dezvoltarea de urgenţă a unui vaccin matern împotriva SGB", a subliniat Philipp Lambach, care lucrează pentru programele de vaccinare din cadrul OMS.

Citit 1207 ori Ultima modificare Joi, 04 Noiembrie 2021 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.