Centru medical de permanență, într-un fost punct termic din Micro 20

Centru medical de permanență, într-un fost punct termic din Micro 20
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pentru proiectarea şi amenajarea unui nou centru medical de permanență într-un fost punct termic de pe strada Furnaliştilor, Micro 20, Primăria Galaţi a lansat în licitaţie un contract în valoare estimată de 1.234.617 lei fără TVA şi aşteaptă ofertele până pe 12 noiembrie 2021.

Lucrările ar trebui să fie executate în şase luni şi vizează în primul rând compartimentarea punctului termic (SC 38) astfel încât să fie amenajate spații pentru sală de tratament, sală de așteptare, cabinete de consultație, cameră de gardă, punct de recoltare probe, grup sanitar și vestiar. De asemenea, se vor executa lucrări de reparații la fațadă, refacere a finisajelor interioare și exterioare, reabilitare a instalațiilor sanitare, iluminat, montare a unei centrale termice, relocare a conductei de apă rece din incinta punctului termic. Se va realiza și o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Centrul de permanență ar urma să asigure asistența medicală primară și de urgență în afara programului cabinetelor medicilor de familie, în weekend și în zilele de sărbători legale.

Primăria Galați a înființat deja două centre medicale de permanență, despre care afirmă că au înregistrat, până acum, aproape 40.000 de prezentări ale pacienților. Centrul de permanență nr. 1, situat pe str. Drumul Viilor nr. 14, bloc J4, parter, funcționează din 18 septembrie 2017, iar Centrul de permanență nr. 2 "Sfântul Luca", situat în cartierul Mazepa II, strada Ovidiu nr. 10-12 (Parohia "Sfinții Trei Ierarhi") funcționează din 17 septembrie 2020.

Citit 3832 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.