Primul medicament creat în totalitate pentru tratarea COVID-19

Primul medicament creat în totalitate pentru tratarea COVID-19
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate din Marea Britanie a autorizat Molnupiravir, primul antiviral din lume creat special pentru tratarea formelor ușoare și moderate de COVID-19 la adulții testați pozitiv cu SARS-CoV-2 și care au cel puțin un factor de risc pentru evoluția către o formă severă a bolii.

Molnupiravir, medicamentul produs de gigantul farma MSD (Merck Sharp & Dohme) ar putea fi primul medicament din lume aprobat pentru tratarea COVID-19, până în acest moment fiind folosite medicamente care aveau inițial altă indicație terapeutică și s-a constatat, pe parcurs, că sunt eficiente în tratarea COVID. Molnupiravir se află în acest moment în procedură de autorizare de urgență la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) și la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Odată administrat, Molnupiravir reduce capacitatea virusului de a se replica. Administrarea medicamentului la câteva zile după un test pozitiv ar putea conduce la o reducere la jumătate a riscului spitalizării şi morţii, arată un studiu clinic.

Lagevrio este marca comercială a Molnupiravir în Marea Britanie.

Citit 2990 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.