Curmalele, delicioase şi pline de beneficii

Curmalele, delicioase şi pline de beneficii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Suferi de anemie sau te simţi obosit şi fără putere? Te confrunţi cu probleme precum constipaţie, diaree sau tensiune arterială crescută? Mănâncă doar câteva curmale şi vei scăpa de problemele enumerate mai sus. Curmalele sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, dar mai ales de fier, astfel că se recomandă a fi mâncate cu încredere atât de către femeile însărcinate, cât mai ales de către copii.

Pe lângă fier, în curmale se regăseşte şi o sursă bună de potasiu, doză care în caz de diaree este extrem de eficientă, mai ales dacă după ce ai scăpat de acest disconfort vei continua să mănânci două-trei curmale pe zi. Sunt indicate pentru a crea mai uşor senzaţia de saţietate, dar şi pentru a menţine un tranzit digestiv corespunzător. Nu mai punem la socoteală şi faptul că potasiul este excelent şi pentru sănătatea sistemului cardiovascular.

Dacă vrei să slăbeşti, ţine cont de faptul că un consum moderat de curmale îţi va fi de mare ajutor, datorită uleiurilor esenţiale pe care le conţin şi dozelor de calciu, sulf, fier, potasiu, mangan, fosfor, magneziu ce se regăsesc în ele. De asemenea, sunt un adjuvant perfect în probleme precum disfuncţiile sexuale, tulburările intestinale sau chiar problemele cardiace.

Citit 1276 ori Ultima modificare Duminică, 07 Noiembrie 2021 09:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.