Nucile reduc tensiunea arterială şi ajută memoria

Nucile reduc tensiunea arterială şi ajută memoria
Mănâncă zilnic miez de nucă, pentru că întăreşte sistemul nervos şi îmbunătăţeşte memoria
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Delicioase şi foarte sănătoase, nucile sunt alimente de toamnă care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică. Bogate în vitaminele A, B2, B6, B12, D, E şi în acid folic, nucile conţin minerale necesare menţinerii sănătăţii organismului, precum mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc şi seleniu.

De asemenea, mai conţin acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, acizi graşi mononesaturaţi, acid linoleic şi alfa linoleic, substanţe antioxidante, nutrienţi cu efect de enzime şi substanţe anticancerigene.

Stimulează memoria

Mănâncă zilnic miez de nucă, pentru că întăreşte sistemul nervos şi îmbunătăţeşte memoria. Nucile conţin lecitină, o substanţă care stimulează memoria şi puterea de concentrare.

Alungă stările depresive

Depresia este una dintre afecţiunile cel mai des întâlnite în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Se spune că alimentele bogate în acizi graşi esenţiali, cum sunt şi nucile, contribuie la alungarea depresiei şi la dobândirea unei stări de calm. Astfel, nu strică să fie incluse în dietă.

Combat cancerul

Potrivit studiilor, nucile au proprietatea de a reduce riscul de cancer de prostată şi de sân. Grăsimile pe care le conţin sunt mult mai bune pentru organism decât cele de origine animală.

Scad riscul apariţiei bolilor de inimă

Nucile scad colesterolul rău din organism, reduc riscul apariţiei cheagurilor de sânge şi reglează tensiunea arterială. De asemenea, prin conţinutul bogat de acizi graşi Omega-3, ajută la reducerea considerabilă a apariţiei bolilor de inimă. Specialiştii spun că un sfert de cană conţine 90 la sută din doza zilnică recomandată de astfel de acizi.

Remediu împotriva insomniei

Lipsa de magneziu din organism conduce la producerea unei cantităţi mai mici de melatonină, ceea ce alungă somnul şi te ţine treaz. Nucile sunt o bună sursă de magneziu, iar dacă mănânci o mână de nuci cu una sau două ore înainte de a te culca poţi dormi liniştit.

Citit 1312 ori Ultima modificare Duminică, 07 Noiembrie 2021 10:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.