Nevaccinații își vor plăti spitalizarea

Nevaccinații își vor plăti spitalizarea
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În condițiile unui număr crescut de infectări cu SARS-CoV-2, orașul-stat Singapore a decis să-i penalizeze pe cei care „au ales să nu se vaccineze”, în caz că au nevoie de spitalizare pentru COVID-19.

Până recent, Singapore deconta cheltuielile de sănătate legate de pandemie, atât pentru propriii cetățeni, cât și pentru rezidenții străini – dar, din data de 8 decembrie, nu o va mai face, informează Business AM, potrivit viata-medicala.ro. Cei care aleg să nu se vaccineze și se îmbolnăvesc de COVID-19 își vor plăti din propriul buzunar cheltuielile de spitalizare.  

Orașul-stat insular se numără printre țările campioane în lupta cu coronavirusul, cu 85 la sută dintre cetățeni cu schemă completă de vaccinare și 18 la sută cu doza a treia, la o densitate a populației de 8.358 de locuitori pe kilometru pătrat, ceea nu era în măsură să favorizeze distanțarea socială.

Cu toate acestea, Singapore se confruntă cu o recrudescență pandemică: în timp ce media infectărilor zilnice era de 141 în septembrie, numărul infectărilor a trecut de 3.000 la finele lui octombrie. Din fericire, peste 90 la sută dintre persoanele infectate erau asimptomatice sau prezentau forme ușoare ale bolii.

Citit 1126 ori Ultima modificare Joi, 11 Noiembrie 2021 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.