Cum te afectează excesul de cofeină

Cum te afectează excesul de cofeină
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Este adevărat că studiile în domeniu au evidenţiat, în nenumărate rânduri, beneficiile cafelei. Te binedispune, te încarcă de energie, îţi poate prelungi viaţa şi îţi scade riscul de a suferi de demenţă. Însă, dacă depăşeşti două-trei cafele pe zi, trebuie să te aştepţi şi la reacţii adverse.

Cofeina stimulează sistemul nervos central şi creşte nivelul de adrenalină în corp. Când nu poţi consuma excesul de adrenalină, apar adesea starea de anxietate, nervozitatea şi creşterea ritmul cardiac şi totul poate culmina cu un acces de furie greu de controlat.

De asemenea, imediat după ce o savurezi, cafeaua te ajută să te trezeşti rapid şi să simţi că funcţionezi la cote maxime. După ce se duce efectul, ai nevoie de noi puteri, aşa că mai bei o cafea. Oamenii de ştiinţă au observat că următoarea cafea pur şi simplu forţează corpul să se mişte cu viteză. La a treia cafea corpul încearcă din răsputeri să rămână activ, pentru că este deja stimulat peste măsură şi obosit. Încearcă să mănânci şi alimente care îţi furnizează energie, nu te baza doar pe cafea, dacă ai o zi plină.

Citit 1507 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.