Avortul la cerere, intervenție care nu suportă amânare

Avortul la cerere, intervenție care nu suportă amânare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Întreruperea sarcinii la cererea pacientei constituie o intervenție medicală care nu suportă amânare și se circumscrie excepțiilor prevăzute de ordinul emis de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) prin care se instituie suspendarea tuturor operațiilor care nu sunt urgențe medicale - este răspunsul oficial dat de DSU și semnat de Raed Arafat la scrisoarea Coaliției pentru Egalitate de Gen și a altor organizații neguvernamentale de la sfârșitul lunii octombrie.

Organizațiile au cerut să fie clarificată situația accesului femeilor la serviciile de întrerupere de sarcină în unitățile medicale de stat și să nu rămână la latitudinea medicilor decizia de a considera aceste intervenții o urgență.

"Dreptul femeii de a hotărî dacă să aibă sau nu copii este garantat, cu excepția cazului în care sarcina reprezintă un factor de risc major și imediat pentru viața mamei. Prin urmare, având în vedere cele expuse, opinăm că întreruperea sarcinii la cererea pacientei, având la bază analiza medicului curant de specialitate, constituie o intervenție medicală care nu suportă amânare și se circumscrie excepțiilor prevăzute de Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 9490 din 04.10.2021, prelungit prin Ordinul nr. 9632/02.11. 2021 până la data de 17.11.2021, inclusiv", arată DSU.

Citit 1476 ori Ultima modificare Marți, 23 Noiembrie 2021 02:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.