Cele mai bune leacuri în caz de balonare. O problemă digestivă frecventă în perioada sărbătorilor

Cele mai bune leacuri în caz de balonare. O problemă digestivă frecventă în perioada sărbătorilor
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Fără îndoială, balonarea este una dintre cele mai supărătoare probleme ale sistemului digestiv. Abdomenul se umflă, iar uneori poate apărea o durere difuză, din cauza acumulării excesive de gaze în stomac. Poţi scăpa de această neplăcere atât cu ajutorul medicamentelor, dar și cu cel al leacurilor din natură.

O plantă medicinală foarte apreciată, muşeţelul, are proprietăţi calmante şi antiinflamatoare, ceea ce îl face un leac de nădejde în terapia antibalonare, dar şi în tratarea acidităţii gastrice, potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Stanford, din California, scrie clicksanatate.ro. Îl poţi prepara sub formă de ceai neîndulcit. Peste o linguriţă de plantă uscată, torni o cană de apă clocotită şi o laşi la infuzat aproximativ zece minute. Se bea câte o cană de două ori pe zi.

Pulberea de salvie

Romanii considerau salvia o plantă sacră, cu nenumărate proprietăţi tămăduitoare. Printre efectele ei benefice asupra sănătăţii se numără şi reducerea gazelor stomacale. Cu un sfert de oră înainte de masă, dizolvi o lingură de pulbere într-o jumătate de cană cu apă şi iei remediul. Pulberea de salvie se găseşte în magazinele cu produse naturiste. Leacul nu este recomandat femeilor însărcinate şi nici celor care alăptează.

Cărbunele medicinal

Apariţia gazelor la stomac poate fi prevenită cu ajutorul cărbunelui medicinal. Ai nevoie de una până la două linguriţe de pulbere de cărbune, dizolvată în puţină apă. Remediul se administrează cu 30 de minute înainte de prânz şi de cină.

Menta

Cunoscută în popor şi ca izmă, menta se află în topul plantelor care fac adevărate minuni în caz de balonare. Se administrează sub formă de ceai. Pui la fiert 250 de mililitri de apă, iar când dă în clocot, adaugi două linguriţe de frunze de mentă uscate şi opreşti focul. Laşi să se răcească. Două căni pe zi sunt suficiente, cură pe care trebuie să o urmezi până la remedierea problemei.

Seminţele de mărar, de ajutor

Un leac eficient împotriva gazelor la stomac sunt şi seminţele de mărar. Peste două linguriţe de seminţe torni 200 de mililitri de apă fierbinte. Laşi zece minute la infuzat. Bei câte o jumătate de cană, de patru ori pe zi, până când scapi de problemă.

Citit 16063 ori Ultima modificare Vineri, 31 Decembrie 2021 08:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.