Uleiul care scade colesterolul

Uleiul care scade colesterolul
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Când nivelul grăsimilor în sânge este peste limitele normale, pot să apară probleme cardiovasculare precum infarctul. Din fericire, există remedii precum uleiul din seminţe de in, care ajută la micşorarea colesterolului şi a trigliceridelor. Dacă suferiți de astfel de probleme de sănătate, cel mai important este să urmați însă sfaturile date de medic.

Colesterolul este de fapt o grăsime modificată, care arată ca o ceară şi care nu se dizolvă cu uşurinţă în sânge. Acesta joacă un rol deosebit în organism. Cel mai mult este produs în ficat, fiind folosit la digestia şi absorbţia lipidelor din alimente. Excesul de colesterol determină ateroscleroza, manifestată prin îngroşarea, întărirea şi pierderea elasticităţii pereţilor arterelor, ca urmare a depunerilor de grăsimi. Arterele nu mai transportă la nivel optim sângele şi organismul nu se oxigenează aşa cum trebuie. Nivelul ridicat al colesterolului din sânge poate fi combătut prin schimbarea radicală a regimului alimentar.

Se recomandă un consum mai mare de fibre, pe care le putem lua din legume, fructe şi cereale. Se exclud din alimentaţie grăsimile trans, fiind înlocuite cu grăsimi bune, cum ar fi Omega-3 şi Omega-6. Uleiul din seminţe de in este un produs excelent pentru reducerea colesterolului, dar şi o sursă de vitamine şi minerale. Medicul homeopat Mark Stengler, citat de clicksanatate.ro, scria că seminţele de in au un conţinut ridicat de nutrienţi şi substanţe bioactive ca: vitaminele A, B, D, E, caroten, lecitină, minerale şi aminoacizi. Datorită acizilor graşi Omega-3, uleiul de in şi-a dovedit eficienţa în reducerea colesterolului şi a trigliceridelor, cât şi la întărirea sistemului imunitar.

Păstrare şi mod de utilizare

Uleiul de in este sensibil la lumină, de aceea se păstrează în recipiente închise la culoare, la fel ca uleiul de măsline. Se ţine într-un loc răcoros şi întunecat, la o temperatură de 15-20 de grade Celsius. Are un parfum care aminteşte de mirosul fânului. Gustul este plăcut şi se poate adăuga câte o lingură în salate sau în sosuri. Nu se recomandă a fi folosit la gătit, pentru că la temperaturi înalte îşi schimbă proprietăţile. Asiguraţi-vă că aţi achiziţionat ulei de in de calitate, presat la rece, pentru a beneficia de toate calităţile lui curative.

Pentru scăderea colesterolului, se recomandă cure în care se iau cinci-zece picături pe ulei de in pe zi.

Femeile însărcinate ar trebui să evite consumul de ulei de in, pentru că poate cauza naşterea prematură. De asemenea, nu este recomandat nici femeilor care alăptează.

Citit 2945 ori Ultima modificare Vineri, 31 Decembrie 2021 08:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.