Primul caz de infectare cu varianta Omicron a COVID-19 depistat la Galați

Primul caz de infectare cu varianta Omicron a COVID-19 depistat la Galați
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Încă 13 cazuri noi cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate, luni, 27 decembrie 2021, în România, iar printre pacienți se află și un adolescent de 14 ani, a anunțat Ministerul Sănătății. Cele mai multe persoane infectate - zece - sunt din București, alte două persoane sunt din județul Ilfov, iar una este din județul Galați. Persoanele infectate cu tulpina Omicron - cinci bărbați, șapte femei și un copil - au vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar șapte dintre acestea sunt nevaccinate împotriva COVID-19. Două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și în Statele Unite ale Americii.

Gălăţeanul este un bărbat de 32 de ani, venit din Marea Britanie pe 17 decembrie, nevaccinat. Acesta s-a carantinat în comuna Şendreni imediat după sosire, iar în data de 21 decembrie a manifestat simptomate specifice infectării cu coronavirus, fiind testat pozitiv în aceeaşi zi. În urma analizelor, s-a confirmat că este infectat cu tulpina Omicron.

Până în prezent, în România au fost confirmate 38 de cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.

Din datele disponibile până acum, reiese faptul că oamenii care se infectează cu varianta Omicron au mai puține riscuri de a face forme grave decât în cazul variantelor anterioare. Studiile din întreaga lume arată că varianta Omicron este mai blândă decât Delta, cu un risc cu 30 la sută până la 70 la sută mai redus ca persoanele infectate să ajungă în spital.

Omicron poate provoca simptome asemănătoare răcelii, cum ar fi durere în gât, nas care curge și dureri de cap, dar asta nu înseamnă că toată lumea va face forme ușoare. Vor fi și cazuri grave, care vor avea nevoie de spitalizare. Modificările suferite de virus par să-l fi făcut mai puțin periculos, dar cea mai mare parte a severității reduse se datorează imunizării prin vaccinare, lucru care nu se aplică în cazul celor mai mulți dintre gălățeni.

Citit 4897 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Ianuarie 2022 12:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.