Primul caz de infectare cu varianta Omicron a COVID-19 depistat la Galați

Primul caz de infectare cu varianta Omicron a COVID-19 depistat la Galați
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Încă 13 cazuri noi cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate, luni, 27 decembrie 2021, în România, iar printre pacienți se află și un adolescent de 14 ani, a anunțat Ministerul Sănătății. Cele mai multe persoane infectate - zece - sunt din București, alte două persoane sunt din județul Ilfov, iar una este din județul Galați. Persoanele infectate cu tulpina Omicron - cinci bărbați, șapte femei și un copil - au vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar șapte dintre acestea sunt nevaccinate împotriva COVID-19. Două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și în Statele Unite ale Americii.

Gălăţeanul este un bărbat de 32 de ani, venit din Marea Britanie pe 17 decembrie, nevaccinat. Acesta s-a carantinat în comuna Şendreni imediat după sosire, iar în data de 21 decembrie a manifestat simptomate specifice infectării cu coronavirus, fiind testat pozitiv în aceeaşi zi. În urma analizelor, s-a confirmat că este infectat cu tulpina Omicron.

Până în prezent, în România au fost confirmate 38 de cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.

Din datele disponibile până acum, reiese faptul că oamenii care se infectează cu varianta Omicron au mai puține riscuri de a face forme grave decât în cazul variantelor anterioare. Studiile din întreaga lume arată că varianta Omicron este mai blândă decât Delta, cu un risc cu 30 la sută până la 70 la sută mai redus ca persoanele infectate să ajungă în spital.

Omicron poate provoca simptome asemănătoare răcelii, cum ar fi durere în gât, nas care curge și dureri de cap, dar asta nu înseamnă că toată lumea va face forme ușoare. Vor fi și cazuri grave, care vor avea nevoie de spitalizare. Modificările suferite de virus par să-l fi făcut mai puțin periculos, dar cea mai mare parte a severității reduse se datorează imunizării prin vaccinare, lucru care nu se aplică în cazul celor mai mulți dintre gălățeni.

Citit 4664 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Ianuarie 2022 12:34

4 comentarii

 • postat de Mariana
  Marți, 28 Decembrie 2021 15:45
  80.24.237.***
  S-a spart gheata. De acum inainte sa vezi "distractie".
  1
  5
  Raportează
 • postat de Un contribuabil
  Marți, 28 Decembrie 2021 14:01
  5.13.202.***
  Foarte multe tari, care sunt conduse de oameni cu viziune si nu de oportunisti, care au ca scop…sa dea bine la public,au luat hotararea, logica si eficienta, catoate persoanele ce intra in tara lor, indiferent ca sunt cetateni ai tarii sau nu, sa stee 14 zile obligat in carantina, in loc amenajat de guvern, unde au toate serviciile incluse, iar seferea costa 400€.
  Atunci sa vedem cine se mai fatae de colo colo, infectand oameni nevinovati, aducand tot felul de boli si toate pe banii contribuabilului, amintitiva ce au lasat in urma toate scursurile ce au intrat in tara anul trecut, in plina pandemie, cazati si hraniti pe banii publici distrugand tot, doar la cei ce au facut aceste lucruri, le spun scursuri, ca asta sunt.
  2
  2
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 28 Decembrie 2021 12:00
  5.13.163.***
  Oare cum o fi intrat in tara ? Cu test PCR negativ, daca a sosit cu avionul. Pe durata zborului, in aeroport si in microbuz pana la destinatie, a impartit cu darnicie. Daca a sosit cu masina proprie, statul roman in intelepciunea sa milenara, consiera ca este suficienta doar carantinarea timp de 14 zile la domiciliu, masura respectata draconic si cu strictete de toti concetatenii nostri sositi pentru chermezele si sindrofiile sfarsitului de an.
  Ajuns in Sendreni si neprezentand simptome, timp de 4 zile a vizitat si distribuit Omicron, probabil, pe la neamuri si prieteni. Care si ei, probabil, au vizitat Galatiul, pentru diverse cumparaturi.
  Dand dovada de un foarte mult bun simt, tanarul a facut testul. Dar oare cati dintre compatriotii nostri, sositi de prin toata Europa, respecta carantina sau nu considera ca durerea de cap sau de gat e cauzata de berea rece bauta cu o seara in urma ?
  1
  2
  Raportează
 • postat de DAN
  Marți, 28 Decembrie 2021 10:27
  136.255.148.***
  TOATE NENOROCIRILE VIN TOCMAI DIN TARILE ASTEA CARE SE CRED INTANGIBILE. DE ACUM ESTE GREU.
  2
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.