Uleiul de cătină stimulează imunitatea

Uleiul de cătină stimulează imunitatea
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Folosit de mii de ani, uleiul de cătină şi-a demonstrat eficienţa în ameliorarea multor neplăceri. Acest remediu poate preveni infecţiile, bolile cardiovasculare şi ajută la menţinerea sănătăţii ficatului şi a pielii.

Boabele de cătină sunt mici depozite de vitamine (mai ales C, dar şi B şi E), minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor) şi alţi compuşi benefici, care oferă protecţie în multe probleme de sănătate. Aceste substanţe le regăsim în diversele leacuri care se obţin din cătină, unul dintre ele fiind uleiul. Acest remediu este bogat în grăsimi bune, fiind una dintre puţinele surse vegetale de acizi graşi Omega-3, Omega-6, Omega-7 şi Omega-9. Intern, uleiul de cătină poate fi folosit ca atare sau sub formă de capsule, ori poate fi folosit extern, prin aplicarea pe piele.

Uleiul de cătină susţine buna funcţionare a sistemului imunitar şi poate preveni infecţiile. Acest beneficiu este pus pe seama flavonoidelor şi antioxidanţilor din cătină. În cadrul unor studii s-a observat că uleiul de cătină a oferit protecţie faţă de gripă, herpes şi a prevenit dezvoltarea bacteriei E.coli.

Citit 1773 ori Ultima modificare Duminică, 16 Ianuarie 2022 10:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.