Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean Galați
Foto: Marian Calestru

Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Cu toate că valul al cincilea al pandemiei de COVID-19 pare să fie abia la început, numărul focarelor din spitalele gălățene, izbucnite doar de la începutul acestui an, a ajuns deja la cinci. Cel mai recent astfel de caz a fost identificat în secția Urologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" din Galați.

În total, la Urologie, sunt 13 persoane infectate, dintre care șapte din rândul personalului medical. Din ancheta epidemiologică începută de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați, virusul ar fi fost răspândit în secție de un pacient asimptomatic. S-a întâmplat acest lucru în ciuda faptului că toți pacienții sunt testați prin metoda RT-PCR, înainte de internare.

Acesta este cel de-al treilea focar de COVID-19 din actualul val al pandemiei care afectează activitatea din Spitalul Județean Galați. Focarele precedente au izbucnit, săptămâna trecută, în secțiile Oncologie și Medicală 2. Tot săptămâna trecută, au fost depistate alte două focare la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva". Aici, secțiile afectate au fost Boli infecțioase 1 și Dermato-Venerice.

În cele cinci focare, 24 de cadre medicale și 26 de pacienți au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2, cel mai probabil cu tulpina Omicron. Este de așteptat ca astfel de situații să mai apară, deoarece varianta Omicron este mult mai contagioasă decât tulpinile virale precedente. De asemenea, un studiu efecuat recent în Japonia a ajuns la concluzia că varianta Omicron rezistă mai mult în mediul exterior, fie că vorbim de piele sau de obiectele din plastic.

Citit 4693 ori Ultima modificare Vineri, 28 Ianuarie 2022 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.