Încă un focar de COVID-19 la Spitalul Județean Galați

Încă un focar de COVID-19 la Spitalul Județean Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un nou focar de infecție cu SARS-CoV-2 afectează Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Galați. Vorbim despre zeci de îmbolnăviri în rândul pacienților și al personalului medical de la Chirurgie plastică. Acesta este cel de-al cincilea focar apărut la Spitalul Județean doar de la începutul anului.

În total, în secția de Chirurgie plastică, 18 angajați și 15 pacienți au fost confirmați cu SARS-CoV-2. Activitatea secției a fost astfel afectată, timp de două săptămâni. „Din cauza contagiozității foarte mari a acestei noi tulpini de SARS-CoV-2, ne confruntăm cu focare pe care încercăm să le limităm. În ultimele două săptămâni, am avut un nou focar în secția Chirurgie plastică. Măsurile luate sunt aceleași ca în cazul altor focare: asigurăm testarea periodică a personalului și a pacienților internați, asigurăm un triaj clinico-epidemiologic zilnic, atât al pacienților, cât și al personalului medico-sanitar, asigurăm igienizarea terminală în saloanele unde au fost cazuri confirmate”, a declarat dr. Violeta Șapira, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean Galați.

Potrivit medicului citat, faptul că aceste focare apar atât de des reprezintă o caracteristică a noului val al pandemiei. Pacienții vin la spital, unde prima testare pentru SARS-CoV-2 iese negativă, iar la o distanță de 24-48 de ore, ei devin pozitivi. În focarul de la Chirurgie plastică, din cei 18 angajați infectați, 15 erau vaccinați, iar din rândul celor 15 pacienți, doar șase erau vaccinați. Personalul medico-sanitar a fost asimptomatic.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a realizat ancheta epidemiologică și în acest caz. „Au fost restricționate internările și se efectuează triajul pacienților, a personalului medical, investigarea contacților, a personalului incomplet vaccinat sau netrecut prin boală, precum și dezinfecția terminală”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a DSP Galați.

Doar de la începutul anului, Spitalul Județean Galați a fost afectat de mai multe focare de COVID-19, izbucnite în secțiile Urologie, Medicală 2, Oncologie, Gastroenterologie și Chirurgie plastică.

Citit 4184 ori Ultima modificare Joi, 03 Februarie 2022 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.