Gunoiul lăsat în urmă de pandemie

Gunoiul lăsat în urmă de pandemie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Tonele de deşeuri medicale rezultate în urma pandemiei de COVID-19 prezintă riscuri pentru sănătate şi pentru mediu, atrage atenția Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Instituția a solicitat măsuri pentru a reduce în special utilizarea mănuşilor, informează AFP şi dpa, preluate de Agerpres.

OMS a analizat, într-un raport, cele aproape 87.000 de tone de echipamente de protecţie individuală care au fost expediate între martie 2020 şi noiembrie 2021 în întreaga lume de Naţiunile Unite, pentru a ajuta ţările, în special pe cele mai defavorizate, ca să facă faţă pandemiei.

Au fost expediate peste 140 de milioane de kituri de testare, capabile să genereze 2.600 de tone de deşeuri neinfecţioase (în principal plastic) şi 731.000 de litri de deşeuri chimice (echivalentul unei treimi dintr-un bazin olimpic). Peste opt miliarde de doze de vaccin au fost administrate în întreaga lume, generând alte 144.000 de tone de deşeuri, sub formă de seringi, ace şi cutii de siguranţă.

Aceste zeci de mii de tone de deşeuri medicale la care se face referire în raport reprezintă însă doar o mică parte din volumul global de deşeuri, deoarece studiul nu ia în considerare echipamentele care nu au fost trimise prin intermediul ONU.

Citit 451 ori Ultima modificare Vineri, 04 Februarie 2022 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.