Cuișoarele îți protejează dantura

Cuișoarele îți protejează dantura
Sursa foto, unica.ro
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un aliat de bază în medicina naturistă, la care poţi să apelezi cu încredere pentru o respiraţie proaspătă şi nu numai, este ceaiul de cuişoare. Acesta are proprietăţi antibacteriene, tonice, antiseptice, antifungice şi analgezice.

Datorită faptului că are în componenţa sa un ulei cu proprietăți terapeutice, numit eugenol, care îi conferă proprietăţi antibacteriene şi nu afectează buna funcţionare a ficatului, acest ceai este indicat în mai multe probleme de sănătate. Și gargara cu ceai de cuişoare are efecte neaşteptat de bune.

Ameliorează durerile de dinţi

Ştiai că durerea de măsele se tratează rapid cu ajutorul cuişoarelor? Mestecă două-trei cuişoare timp de 15 secunde pentru avea parte de o senzaţie de amorţeală a limbii şi a gurii. Alte efecte sunt albirea dinţilor şi menţinerea sănătăţii gingivale. Uleiul de cuişoare se găseşte deseori pe lista de ingrediente a apei de gură, potrivit adevarul.ro.

Folosite ca atare sau în ceaiuri, cuişoarele ajută la ameliorarea afecţiunilor precum astmul, tusea şi ajută la eliminarea mucusului căilor nazale. O simplă gargară făcută cu ceai te ajută să obţii imediat o respiraţie proaspătă şi de durată.

Prepară-ţi ceaiul pentru gargară doar în momentul în care ai nevoie, deoarece gargara cu apă rece este ineficientă. Nu înghiţi soluţia de gargară. Dacă alegi să foloseşti uleiul de cuişoare, e indicat să-l diluezi. În felul acesta, vei evita iritarea pielii, deoarece este un ulei destul de concentrat şi puternic.

Virozele

Cuişoarele au în compoziţia lor substanţe naturale cu rol antimicrobian, antispastic, expectorant și antibiotic. Din aceste motive, pot fi folosite sub formă de infuzie împotriva răcelii şi a bolilor respiratorii.

Colesterolul mărit

O doză de un sfert de linguriţă de cuişoare măcinate, luată zilnic cel puţin o lună, protejează inima, stabilizează nivelul de zahăr din sânge şi scade nivelul colesterolului „rău”. De asemenea, elimină greţurile matinale. O simplă ceaşcă de ceai neîndulcit rezolvă acest disconfort.

Citit 946 ori Ultima modificare Luni, 14 Februarie 2022 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.