„Împăratul tuturor bolilor”

„Împăratul tuturor bolilor”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cancerul este o problemă care ne privește pe toți. Fiecare dintre noi cunoaște cel puțin o persoană, rudă sau nu, care a primit acest diagnostic. Unii dintre noi cunosc această maladie ca pacienți. Din fericire, în prezent, un diagnostic de cancer nu înseamnă o sentință la moarte. Nu a fost însă mereu așa. De fapt, pentru cea mai mare parte a timpului, cancerul chiar era o astfel de sentință.

În cartea "Împăratul tuturor bolilor - O biografie a cancerului", medicul și autorul american Siddhartha Mukherjee scrie despre istoria acestei boli, de la primele sale atestări documentare, cu mii de ani în urmă, până în secolul trecut și începutul secolului nostru, când omenirea a dus cele mai grele bătălii cu acest inamic din interior.

În ciuda dimensiunilor sale, cartea merită citită în întregime. Vom ajunge astfel să înțelegem cum fiecare bătălie câștigată de medicii și de cercetătorii din secolul al XX-lea a adus și continuă să aducă mai aproape momentul în care omenirea va putea spune că a învins cancerul.

Pentru "Împaratul tuturor bolilor", Siddhartha Mukherjee a câștigat, în 2011, premiul Pulitzer.

Citit 843 ori Ultima modificare Vineri, 11 Februarie 2022 01:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.