Tusea îi trimite cel mai des pe români la pneumolog

Tusea îi trimite cel mai des pe români la pneumolog
Sursa foto, digi24.ro
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Tusea poate fi un semn de boală pulmonarǎ sau extrapulmonarǎ, fiind unul dintre cele mai frecvente motive pentru care pacienţii se adreseazǎ medicinei primare, a precizat asist. univ. dr. Daniel Trăilă, medic primar pneumolog la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, citat de viata-medicala.ro.

Durata simptomatologiei clasifică tusea în acută (mai puțin de trei săptămâni), subacută (trei-opt săptămâni) și cronică (peste opt săptămâni).

„Tusea acută este cauzată cel mai frecvent de infecții virale sau bacteriene ale căilor respiratorii superioare şi inferioare. Tusea subacută are mai multe cauze potențiale. Cel mai frecvent, aceasta este pusă pe seama infecțiilor virale care provocă inflamarea căilor respiratorii. Tusea postvirală se ameliorează, de obicei, spontan, dar, din cauza duratei prelungite, necesită tratament”, a precizat Daniel Trăilă.

Sindromul picăturii postnazale, refluxul gastroesofagian şi astmul bronşic sunt cele mai frecvente patologii asociate cu tusea cronică. Cancerul pulmonar, un diagnostic de temut, reprezintă mai puțin de doi la sută din cazurile de tuse cronică.

Citit 1606 ori Ultima modificare Marți, 15 Februarie 2022 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.