Şase copii au primit o nouă şansă la viaţă

Şase copii au primit o nouă şansă la viaţă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

​Șase copii vor primi o nouă șansă la viață, după ce familia unui băiețel în vârstă de doi ani, care a intrat în moarte clinică după ce a căzut de la etaj, și-a dat acordul pentru a-i dona organele. Beneficiarii vor putea face acum transplant hepatic, renal, cardiac sau de cornee.

"Prin decizia familiei greu încercate și cu efortul echipelor medicale, șase copii se vor bucura de viață, în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal, cardiac și de cornee. Cu multă dăruire și profesionalism, echipa ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» din Iași a făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească. Delicatul lanț de la donator la receptor a fost continuat de echipele de prelevare: un efort medical fără granițe pentru salvarea de vieți. Astfel, intervenția de prelevare rinichi a fost realizată de echipa chirurgicală de la Spitalul Clinic «Dr. C.I. Parhon» Iaşi; echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe «Sf. Spiridon» a efectuat prelevarea ficatului și a țesuturilor (cornee), iar o echipă de medici de la Deutsches Herzzentrum Berlin a prelevat cordul", se arată într-un comunicat transmis de Agenţia Naţională de Transplant.

Medicii de la Spitalul Clinic ”Dr. C.I. Parhon” vor aduce din nou bucuria de a trăi pentru doi micuți pacienți a căror unică șansă la viață este un transplant renal. Cele două intervenții de transplant de cornee se vor realiza la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București. Agenția Națională de Transplant precizează că, deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil atât de mic pentru cord și ficat, organele se vor transplanta în cadrul centrului de la Berlin, pentru cord, și centrului de la Hannover, pentru ficat, salvând astfel viața a doi copii suferinzi.

Citit 880 ori Ultima modificare Joi, 24 Februarie 2022 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.