Cele mai bune fructe pentru persoanele cu diabet

Cele mai bune fructe pentru persoanele cu diabet
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentru persoanele cu diabet zaharat, dieta face parte din terapie. Pentru a menţine sub control glicemia, cei diagnosticaţi cu această afecţiune trebuie să aibă grijă la cantitatea de glucide pe care le mănâncă la fiecare masă. Deși conțin zaharuri, unele fructe sunt ideale pentru persoanele cu această boală.

Principala recomandare în ceea ce privește alimentația diabeticului este atenția față de aportul de glucide. Este important să nu se mănânce mai mult de 150-250 de grame de glucide. Cea mai mare cantitate de glucide o regăsim în produsele zaharoase (80-100 la sută), făinoase și cereale (75 la sută) și pâine (55 la sută). Fructele pot fi mâncate de persoanele cu diabet, dar este important să fie alese cele cu un indice glicemic scăzut. Indicele glicemic este un indicator care arată cât de repede sau cât de mult creşte glicemia, atunci când mâncăm un aliment. Iată câteva dintre cele mai bune fructe pe care persoanele cu diabet le pot mânca, într-un top realizat de eatthis.com, preluat de clicksanatate.ro.

Afinele

O cană de afine conţine 80 de calorii, 20 de grame de carbohidrați și trei grame de fibre. De asemenea, afinele sunt o sursă bună de vitamina C, oferind 15 la sută din cantitatea zilnică recomandată. Afinele oferă, de asemenea, vitamina K, implicată în reglarea coagulării sângelui, și mangan, care ajută la dezvoltarea oaselor.

Merele

Un măr de dimensiune medie conţine 77 de calorii, două grame de fibre şi 21 grame de carbohidraţi. Totodată, merele conţin şi vitamina C şi quercitină, despre care studiile au arătat că ajută la combaterea bolilor de inimă şi a cancerului.

Pepenele

Deliciosul pepene galben are în componenţă 92 la sută apă. Echivalentul unei porţii de pepene (în jur de două căni) conţine 80 de calorii, 21 de grame de carbohidraţi şi un gram de fibre. Totodată, pepenele este o sursă bună de vitamina C (furnizează în jur de 25 la sută din cantitatea recomandată zilnic), precum şi de vitamine (A şi B6), potasiu, magneziu şi fosfor.

Pepenele verde conţine licopen (pigmentul care dă culoarea roşie), compus care reduce tensiunea arterială şi despre care unele studii au arătat că scade şi riscul de apariţie a cancerului de prostată.

Căpşunile

O porţie medie de căpşuni conţine 45 de calorii, șapte grame de zahăr (fructoză) şi 12 la sută din necesarul zilnic de fibre. De asemenea, căpşunile mai conţin vitamina C, acid folic şi potasiu. Un compus din căpşuni, acidul elagic, reduce inflamaţia şi riscul de cancer.

Grepfrutul

O jumătate de grepfrut mediu conţine 41 de calorii, zece grame de carbohidraţi şi un gram de fibre. Totodată, conţine şi 50 la sută din cantitatea de vitamina C necesară zilnic.

Citit 2029 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Aprilie 2022 22:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.