În România, nu a fost raportată variola maimuței

În România, nu a fost raportată variola maimuței
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuţei sau suspiciune de îmbolnăvire, informează Ministerul Sănătăţii (MS), într-un mesaj pe Facebook.

Anunţul vine în contextul informaţiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuţi, din judeţul Suceava. "Cazul de la Rădăuţi este din punct de vedere clinic şi epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform şefului Secţiei de Boli Infecţioase de la spitalul din localitate, doctor Angelica Popescu", precizează MS.

Totodată, reprezentanţii ministerului precizează că variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale. Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuţi cu virusul variolei maimuţei, arată MS.

Ministerul Sănătății, informare despre variola maimuței. Detalii

Citit 1361 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.