Nereguli în cabinetele din Ambulatoriul Spitalului Județean Galați. Control al Casei de Asigurări de Sănătate

Nereguli în cabinetele din Ambulatoriul Spitalului Județean Galați. Control al Casei de Asigurări de Sănătate
În Spitalul Județean Galați, funcționează cea mai mare policlinică din județ
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Galați a efectuat recent o acțiune de control în Ambulatoriul (Policlinica - n.r.) Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați. Verificările, care au vizat specialitățile Cardiologie și Ginecologie, au scos la iveală o serie de nereguli, pentru care au și fost aplicate sancțiuni.

Potrivit legilor în vigoare, consultația de specialitate în asistența medicală din ambulatoriu, pentru specialitățile clinice, se acordă pe baza biletului de trimitere. Acest bilet poate fi eliberat de medicul de familie sau de către un medic de specialitate, numai pentru cazurile în care asiguratul a avut biletul de trimitere iniţial eliberat de medicul de familie. Fac excepție de la această regulă urgențele medico-chirurgicale, revenirea la control, precum și o serie de afecțiuni pentru care pacientul nu are nevoie de bilet de trimitere. Aceste afecțiuni includ infarctul miocardic, diabetul insipid, schizofrenia, autismul, ADHD-ul sau bolile psihice diagnosticate la copii.

Șase luni pentru o programare la Cardiologie

"Controlul în cauză a vizat creșterea accesului populației la serviciile medicale în ambulatoriu și reducerea perioadei de așteptare. În cazul scției de Cardiologie, s-a constatat faptul că treceau șase luni din momentul în care pacientul solicita serviciile medicale și până la data în care era programat. Având în vedere că discutăm de o specialitate deficitară, am căzut de acord cu reprezentanții unității medicale cu privire la faptul că se impun o serie de măsuri. Referitor la secția de Ginecologie, s-a constatat o adresabilitate scăzută. Motivul pentru care pacienții preferă să se prezinte la furnizori privați și să suporte costurile aferente serviciilor, chiar dacă ar putea beneficia gratuit de acestea, naște mari semne de întrebare", a declarat directorul general al CAS Galați, George Toderașc.

Citit 6652 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iunie 2022 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.