Planta care face bine rinichilor

Planta care face bine rinichilor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Dacă te confrunţi cu afecţiuni urinare, retenţie de apă, pietre la rinichi, gută, dermatoze şi reumatism, poţi încerca remedii pe bază de osul-iepurelui. Bineînțeles, cel mai important este să urmezi indicațiile și tratamentele date de medic.

Planta, numită de botanişti ononis spinosa, conţine ulei volatil, tanin, glucide şi săruri minerale şi are efect diuretic, saluretic (ajută la eliminarea sodiului şi a clorurilor), depurativ (curăţă organismul de substanţe nocive), antihemoragic (combate hemoragiile), antiseptic (previne infecţiile), scrie clicksanatate.ro.

Tratează colicile renale

Osul-iepurelui – ciocul-ciorii, caşul-iepurelui, lemnic, lingoare cum a mai fost botezată planta - este de mare folos în tratarea colicilor (crizelor) renale. Prepari un decoct astfel: pui o lingură de pulbere de rădăcină de osul-iepurelui la 250 de mililitri de apă clocotită. Laşi să stea la infuzat 15 minute. Se beau una-două căni pe zi, în mai multe reprize. Printre afecţiunile pe care le mai tratează osul-iepurelui se numără şi: reumatismul, bronşita, obezitatea, bolile de piele cronice, stomatitele şi ulceraţiile bucale.

Truc

Pe termen lung poţi folosi o formulă diuretică nemaipomenită dintr-un amestec din aceste plante: rădăcină de brusture (15 grame), rădăcină de osul-iepurelui (20 de grame), rădăcină de săpunariţă (10 grame), rădăcină de pir medicinal (20 de grame), rădăcină de iarbă-mare (20 de grame), rădăcină de brusture (15 grame). Le combini şi iei două linguri de amestec pe care-l adaugi în jumătate de litru de apă. Bei maximum un litru pe zi.

Stimulează diureza

Rădăcinile de osul-iepurelui sunt folosite pentru prepararea unui decoct care te ajută să elimini retenţia de apă. Procedezi astfel: pui o lingură de rădăcină mărunţită de plantă la 250 de mililitri de apă. Laşi la fiert 15 minute şi strecori. Bei două căni pe zi.

Citit 6095 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iunie 2022 02:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.