Remedii naturiste împotriva arsurilor gastrice

Remedii naturiste împotriva arsurilor gastrice
Deși de cele mai multe ori nu sunt periculoase, crizele de fiere pot fi extrem de chinuitoare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Atunci când ai dureri şi arsuri de stomac, o soluţie rapidă, dar la care trebuie să apelezi numai pe durate scurte de timp este să prepari o pastă dintr-o linguriţă de bicarbonat de sodiu, puţină apă şi un strop de oţet de mere. Iei din ea de patru ori pe zi. Nu este însă singurul remediu util, în cazul arsurilor gastrice. Descoperă mai multe în cele ce urmează.

Când arsurile apar frecvent, prepară-ţi suc proaspăt de cartofi. Pe parcursul unei luni, bea de două-trei ori pe zi câte o jumătate de pahar cu suc de cartofi ca atare sau în amestec cu suc de morcovi, cu miere sau cu suc de lămâie. Cartofii acţionează ca un pansament gastric. Mănâncă-i fierţi, copţi sau înăbuşiţi, iar arsurile vor dispărea.

Macerat de salcâm

Pentru a face un macerat de salcâm, recomandat în cazul arsurilor stomacale, ai nevoie de trei linguri de flori uscate, pe care le laşi peste noapte într-un litru de apă rece.

Un alt macerat de ajutor este cel de isop, preparat care se obţine dintr-o linguriţă de plantă şi un pahar cu apă, pe care le laşi la temperatura camerei, de seara până dimineaţa.

Seminţe de chimen

Aceste seminţe stimulează secreţia gastrică, alungă durerile şi arsurile stomacale. Din seminţele de chimen poţi prepara o supă hrănitoare sau un ceai pentru care ai nevoie de o lingură de seminţe şi o cană cu apă clocotită. Bea din infuzie pe parcursul zilei, de 3 ori pe zi, după masă.

Gălbenele

Şi tinctura de gălbenele este benefică împotriva acestei probleme. Lasă la macerat 20 de flori de gălbenele în 100 de mililitri de alcool de 70 de grade, timp de zece zile. Agită sticla zilnic, iar din tinctura obţinută bea 20 de picături, de trei ori pe zi. Te-ar mai putea ajuta şi decoctul de flori de gălbenele în lapte. Pune la fiert un litru de lapte şi o linguriţă de flori uscate şi mărunţite. Când laptele a scăzut la o treime din cât era la început, stinge focul şi lasă lichidul la răcit. Bea din el câte puţin, pe parcursul unei zile.

Citit 1840 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.