Fulgii de ovăz reduc colesterolul „rău” și ajută sistemul imunitar

Fulgii de ovăz reduc colesterolul „rău” și ajută sistemul imunitar
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Prima masă a zilei este foarte importantă pentru organism, motiv pentru care, dacă te confrunţi cu problema colesterolului mărit, este important să alegi acest aliment extrem de sănătos şi benefic.

Dacă în familia ta există persoane cu afecţiuni cardiovasculare sau dacă ai fost depistat de curând cu un nivel mărit al colesterolului "rău", îndreaptă-ţi atenţia asupra alimentelor sănătoase, mai ales la micul dejun. Poţi opta astfel pentru fulgi de ovăz, pe care îi poţi mânca cu o porţie de lapte de migdale sau în suc de portocale. Pe lângă faptul că sunt foarte săţioşi, fibrele din fulgii de ovăz îţi vor asigura un tranzit corespunzător. Mai mult decât atât, aceşti fulgi conţin o fibră solubilă cunoscută sub denumirea de beta-glucan, care este capabilă să mobilizeze sistemul imunitar şi în felul acesta să fii ferit de multe boli sau de infecţii.

Citit 1953 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2022 14:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.