„Fabrici de medicamente” implantate în creier pot eradica tumori în doar câteva zile

„Fabrici de medicamente” implantate în creier pot eradica tumori în doar câteva zile
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Oamenii de știință au reușit să oprească tumorile canceroase aflate în stadiu avansat la șoareci prin utilizarea unor „fabrici de medicamente” implantate – iar noul tip de tratament durează doar câteva zile pentru a vindeca boala.

Deși va dura ceva timp pentru ca această abordare să fie testată și funcțională la oameni, sunt semne că avem o modalitate nouă și puternică de a aborda mezoteliomul, o formă agresivă de cancer.

„Fabricile de medicamente” sunt un fel de mărgele mici din alginat, fiecare cu o lățime de doar 1,5 milimetri și sunt concepute pentru a produce „explozii” continue de interleukină-2 (IL-2) în organism. Acest compus activează celulele albe din sânge pentru a lupta împotriva tumorilor.

Implantul poate fi combinat cu un inhibitor pentru a ataca tumorile

„Am grijă de pacienții care au mezoteliom pleural malign. Aceasta este o malignitate foarte agresivă a mucoasei plămânilor și este foarte greu de tratat”, a explicat Bryan Burt, chirurg și oncolog la Colegiul de Medicină Baylor, SUA, citat de Science Alert.

Cercetătorii au combinat, de asemenea, implanturile cu ceea ce este cunoscut drept inhibitor, un tip de medicament care nu abordează cancerul în mod direct, ci învăță sistemul imunitar să identifice și să elimine mai bine celulele canceroase.

Testarea pe animale, un succes

Pe cont propriu, implanturile au distrus tumorile la mai bine de jumătate dintre animalele testate. Atunci când sunt combinate cu inhibitorul punctului de control pe șoareci, tumorile au fost complet distruse, la toate animalele.

„De la început, obiectivul nostru a fost să dezvoltăm o platformă de terapie care să poată fi utilizată pentru mai multe tipuri diferite de tulburări ale sistemului imunitar sau diferite tipuri de cancer”, a precizat bioinginerul Amanda Nash de la Universitatea Rice din Texas, SUA.

Citit 2229 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Septembrie 2022 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.