Neonatologia Spitalului din Târgu Bujor primește aparatură nouă

Neonatologia Spitalului din Târgu Bujor primește aparatură nouă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Organizaţia ”Salvaţi Copiii” derulează în perioada imediat următoare campanii de donare de aparatură medicală performantă pentru maternitățile a două spitale din județul Galați. Este vorba despre aparate medicale extrem de importante pentru salvarea vieților micuților născuți prematur în spitalele noastre cu scopul de a scădea rata mortalităţii infantile. Organizatorii campaniei  anunță o investiție majoră, de un milion de euro, în 45 de secţii de Neonatologie de gradul 1 şi 2 din 28 de judeţe ale ţării.

Joi, 27 octombrie 2022, reprezentanții Organizației ”Salvați Copiii” vor veni în județul Galați, la Târgu Bujor, pentru a-i înmâna managerului spitalului de aici aparatura pentru Secția de Neonatologie. ”Este vorba despre o donație în valoare de 20.000 de euro, constând în echipamente medicale de ultimă generație necesare în salvarea vieților micuților născuți prematur din Secția de Neonatologie a Spitalului   din Târgu Bujor. Este o campanie dragă nouă pentru că viața fiecărui copil contează pentru noi și considerăm că fiecare micuț are dreptul la o șansă la viață”, ne-a declarat telefonic Ștefania Mircea, coordonatoarea proiectului organizat de fundația ”Salvați Copiii”.

Un alt program inclus în campania de dotare a spitalelor, care va cuprinde și Spitalul ”Anton Cincu” din Tecuci, este în plină derulare și are o valoare de 1 milion de euro. De data aceasta beneficiari sunt 45 de spitale din țară.   

O inițiativă de acest fel este necesară, având în vedere faptul că studii centralizate la nivelul Uniunii Europene pentru anul 2020 situează România pe locul 1 în UE la rata mortalităţii infantile (5,6 la mia de copii născuţi vii), urmată de Bulgaria şi Slovacia (ambele cu rata de 5,1 la mie); la polul opus se află Estonia (1,4 la mia de copii născuţi vii) şi Finlanda (1,8 la mie).

Citit 1411 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2022 13:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.