Motive pentru care ar trebui să dormiți mai mult

Motive pentru care ar trebui să dormiți mai mult
Sursa foto: Unsplash
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poate face o oră de somn în plus diferenţa în viaţa noastră? Mai mult decât ne putem imagina, sunt de părere experţii. Studiile făcute până acum arată că diferenţa în plus sau în minus poate influenţa sănătatea, dispoziţia, greutatea şi chiar viaţa sexuală. În cazul în care dormim mai puţin decât ne este recomandat – adică sub șapte sau chiar opt ore pe noapte – iată o listă de patru motive pentru care ar trebui să oprim computerul, să stingem luminile din cameră şi să mergem mai devreme la culcare, potrivit site-ului de ştiri medicale webmd.com, citat de adevarul.ro.

Un somn de calitate peste noapte nu va feri automat sistemul imunitar de boli, dar studiile făcute arată că există o legătură între odihna insuficientă şi anumite probleme medicale, precum bolile de inimă, atacul de cord, diabetul şi obezitatea.

O viaţă sexuală mai bună

Potrivit unei cercetări conduse de Fundaţia Naţională pentru Somn din America, mai mult de un sfert dintre persoanele participante au spus că viaţa lor sexuală a avut de suferit din pricina oboselii. Există dovezi că, la bărbaţi, somnul deficitar se asociază cu un nivel mai scăzut de testosteron, deşi legătura nu este una clară.

Citit 1337 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2022 15:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.