În ultima săptămână, peste 1.900 de cazuri de viroze și pneumonii, la Galaţi

În ultima săptămână, peste 1.900 de cazuri de viroze și pneumonii, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sezonul virozelor și al pneumoniilor este în toi şi la Galaţi. Cel puțin așa reiese din raportarea făcută de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, care contabilizează săptămânal persoanele cu astfel de afecțiuni. Conform specialiștilor în sănătate publică, în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie, medicii au raportat către DSP un număr de 1.778 de persoane care suferă de viroze. Dintre acestea, 45 de persoane au necesitat internarea în spital. 664 de cazuri au fost raportate, în aceeași perioadă, în eșantionul de vârstă 5-14 ani. Numărul mare de îmbolnăviri în rândul copiilor este cauzat de faptul că aceștia intră în colectivitate și nu respectă corespunzător regulile de igienă.

Conform reprezentanților DSP Galați, 168 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonii, dintre care 63 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unitățile spitalicești de profil, unde au fost internate. Alți 53 de copii, cu vârste între 2-4 ani, au primit de la medicul pediatru tratament pentru pneumonie.

Reprezentanții DSP Galați spun că, până la data raportării, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă la nivelul județului.

Citit 1567 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2022 08:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.