Remedii naturale pentru dereglările de tiroidă

Remedii naturale pentru dereglările de tiroidă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Starea constantă de somnolenţă şi modificările de dispoziţie sunt doar două dintre simptomele dereglărilor glandei tiroide. Cu acordul medicului curant, poţi încerca şi unele remedii naturiste. Bineînţeles, cel mai important lucru este să respecţi întocmai tratamentul prescris de medic, pentru a putea ţine sub control manifestările bolilor de tiroidă.

Floarea-pasiunii este un remediu excelent pentru cei care suferă de insomnii şi de oboseală. Această plantă acţionează ca un somnifer, tratează stările tensionate, relaxând muşchii şi durerile. Se administrează sub formă de ceai, obţinut astfel: pune la fiert un pahar cu apă cu o linguriţă de pulbere uscată de floarea-pasiunii şi las-o la infuzat zece minute. După acest timp, strecoară şi bea ceaiul înainte de culcare. Se foloseşte atât cât este necesar sau după recomandarea medicului, potrivit clicksanatate.ro.

Nuci şi seminţe

Pentru sănătatea glandei tiroide, este bine să mănânci alimente care conţin acizi graşi, substanţe care înlătură senzaţia de slăbiciune, modificările de dispoziţie, pierderile de memorie şi uscăciunea pielii. Îi găseşti în: avocado, cereale, ulei de floarea-soarelui, nuci şi seminţe de in. De asemenea, uleiul de cocos îmbunătăţeşte funcţia tiroidei, iar dacă îl vei folosi, asigură-te că produsul pe care l-ai achiziţionat este extravirgin, presat la rece şi organic. Se recomandă câte o lingură de ulei de cocos pe zi.

Probiotice

Funcţia tiroidiană depinde în mare măsură de sănătatea sistemului digestiv, iar pentru o digestie corespunzătoare este bine să mănânci alimente care conţin probiotice. Aceste bacterii sănătoase ajută la combaterea constipaţiei, un simptom întâlnit în hipotiroidism, şi la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, probioticele sunt utile în tratamentul stărilor de anxietate ce poate să apară în timpul bolii. Surse bune de probiotice sunt: produsele lactate (iaurt, chefir, lapte bătut), ciocolată neagră şi ceai kombucha (ceai negru fermentat).

Alte măsuri benefice în hipertiroidism

În tratamentul hipertiroidismului, este bine să iei în calcul şi următoarele recomandări. Fă mişcare regulat. Este indicat să faci exerciţii fizice timp de cel puţin 20-25 de minute pe zi. Evită să mănânci soia şi preparate care o conţin, deoarece interferează cu nivelul hormonilor tiroidieni şi agravează hipertiroidismul. Creşte cantitatea de proteine, deoarece acestea ajută la o mai bună distribuire a hormonilor tiroidieni în organism. Ouăle şi carnea sunt bogate în proteine. Evită alimentele care conţin o cantitate ridicată de iod, aşa cum sunt mezelurile, sarea, sosul de soia şi produsele de patiserie, în cazul în care suferi de hipertiroidism.

Citit 2637 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Martie 2023 10:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.