Scăderea în greutate diminuează apneea în somn

Scăderea în greutate diminuează apneea în somn
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Regimul de slăbire nu ajută doar silueta, dar este şi o metodă eficientă de a trata apneea de tip obstructiv, apărută în timpul somnului, potrivit cercetătorilor. Ei au descoperit că acest sindrom este influenţat de grăsimea acumulată în zona limbii.

Oameni de ştiinţă americani au folosit o metodă imagistică prin rezonanţă magnetică şi au descoperit că reducerea cantităţii de grăsime din zona limbii este un factor primar pentru scăderea severităţii apneei în somn de tip obstructiv la pacienţii obezi, scrie agerpres.ro.

Concluziile echipei de la Facultatea de Medicină Perelman a Universităţii din Pennsylvania au fost publicate în American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. „Majoritatea medicilor şi chiar a experţilor din lumea acestui domeniu al medicinei nu s-au concentrat, până acum, asupra acestui aspect. Cunoscând acum faptul că grăsimea acumulată în muşchiul limbii este un factor de risc şi că apneea în somn se îmbunătăţeşte odată cu scăderea în greutate, am stabilit un obiectiv terapeutic unic, pe care nu l-am avut anterior“, a declarat dr. Richard Schwab, somnolog. Afecţiunea implică oprirea în mod repetat a respiraţiei, ceea ce perturbă somnul pacienţilor. Această problemă este de obicei marcată de sforăit şi poate creşte riscul de hipertensiune şi de accident vascular cerebral.

În timp ce obezitatea este factorul principal al apneei în somn, există şi alte cauze, precum amigdalele mărite sau maxilarul retras.

Citit 1777 ori Ultima modificare Duminică, 12 Martie 2023 07:47

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro