Fasolea roşie ţine diabetul sub control

Fasolea roşie ţine diabetul sub control
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fasolea, indiferent de culoare, este o legumă foarte sănătoasă şi bogată în substanţe nutritive. Însă fasolea roşie este recomandată pentru consum datorită conţinutului ridicat de fibre şi antioxidanţi. Iată de ce este bine să mănânci fasole roşie măcar o dată sau de două ori pe săptămână! Studiile recente arată că fasolea roşie este foarte bună pentru menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. În plus, indicele glicemic scăzut pe care-l are fasolea roşie previne riscul de diabet. Aşadar, include acest sortiment de fasole în alimentaţie măcar o dată pe săptămână. Boabele pot contribui, de asemenea, la reducerea colesterolului. Un studiu recent a arătat că, prin consumul de fasole roşie cel puţin o dată pe lună, pe poate reduce nivelul colesterolului LDL (așa-numitul colesterol „rău“ - n.r.). Boabele de fasole conţin o proporţie ridicată de substanţe solubile în sucul gastric, astfel încât este stimulată producţia de suc biliar.

Citit 1805 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2023 07:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.