Dobânzi speciale pentru donatorii de sânge

Dobânzi speciale pentru donatorii de sânge
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prima ediție din 2023 a programului Fidelis aduce o noutate: o tranșă specială pentru donatorii de sânge, care vor beneficia de cea mai mare dobândă la titlurile de stat. Ministerul Finanțelor se alătură astfel campaniei "România are sânge de rocker", inițiată de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină București, prin prima ediție a programului de titluri de stat Fidelis din 2023. Perioada de desfășurare este 27 martie - 10 aprilie.

Tranșa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândă de 7,7%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediții. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de zece ori a pragului minim de subscriere, de la 5.000 de lei la 500 lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor. Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 30 septembrie 2022.

În afară de tranșa dedicată donatorilor, actuala ediție Fidelis conține și tranșele uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6,70% și, respectiv, 7,35%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 3,70%, respectiv, 5,80%. Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv, 1.000 de euro.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Citit 1976 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 09:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.