Cum poţi calma durerile articulare fără medicamente

Cum poţi calma durerile articulare fără medicamente
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Durerile articulare însoţesc diverse boli reumatismale sau articulare. Pentru a le calma, încearcă să ţii cont şi de următoarele sfaturi, înainte de a recurge la medicamente. Bineînţeles, și în cazul acestor dureri, important este să le afli cauza exactă și să urmezi întocmai recomandările medicului.

În cazul durerilor articulare ușoare sau medii, practică exerciţii fizice ușoare, precum mersul pe jos și înotul. Exerciţiul fizic regulat este asociat cu scăderea intensităţii durerii articulare, fiindcă întărește mușchii care susţin articulaţiile și, mai mult decât atât, stimulează producţia de endorfine (substanţe produse de sistemul nervos central cu efect analgezic), astfel ameliorând durerea, scrie clicksanatate.ro.

Pe lângă mișcarea regulată, consumul ridicat de fibre poate contribui la calmarea durerii de articulaţii, susţin cercetătorii. Acest lucru se explică prin faptul că fibrele susţin sănătatea sistemului digestiv și previn tulburări precum disbioza intestinală, cauzată de dezechilibrul microbiotei intestinale. Dezechilibrul microbian al florei intestinale este asociat cu un risc crescut de probleme și inflamaţii ale întregului organism, printre care și inflamarea articulaţiilor, informează arthritis-health.com.

Aplicarea de comprese calde sau reci poate fi de ajutor

Aplicarea de comprese calde pe zona dureroasă poate calma durerea, prin creșterea fluxului de sânge către mușchii inflamaţi. Poţi aplica pe zona dureroasă o cârpă curată peste care emani aer cald folosind foehnul, o sticlă cu apă caldă sau comprese calde. De asemenea, poţi alege să faci o baie caldă pentru a ameliora durerea. Dacă, totuși, durerea continuă să‑ţi creeze disconfort, poţi încerca și varianta în care aplici comprese reci pe zonele dureroase. Unii specialiști susţin că aplicarea de comprese reci pe articulaţia afectată poate reduce inflamaţia și ameliora durerea. Dacă, însă, durerea persistă și îţi afectează activităţile de zi cu zi, nu aștepta și apelează la ajutorul medicului specialist reumatolog.

Profită de efectele antiinflamatoare ale turmericului

Turmericul este o plantă care face parte din aceeași familie cu ghimbirul. Foarte popular în ţări precum India, turmericul are efecte antiinflamatoare, este bogat în antioxidanţi, reduce durerile musculare și pe cele menstruale, îmbunătăţește digestia, susţine sănătatea dentară și este folosit, de asemenea, pentru creșterea imunităţii și ameliorarea stărilor de greaţă, potrivit artfultea.com.

Poţi încerca să folosești pudră de turmeric (o găsești la farmacie sau la magazinele cu produse naturiste), adăugată în diferite preparate, precum sosuri sau ceaiuri. De asemenea, poţi încerca să bei ceai de turmeric, maximum două-trei căni pe zi. Atenţie, însă! Preparatele pe bază de turmeric sunt contraindicate gravidelor (pot declanșa travaliul prematur). De altfel, turmericul poate produce dureri de stomac dacă este mâncat în exces și poate interfera cu unele medicamente.

Citit 3392 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 13:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.