Beneficiile uleiului de măsline cu suc de lămâie

Beneficiile uleiului de măsline cu suc de lămâie
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Natura ne-a pus la dispoziţie aproape tot ce avem nevoie pentru a ne bucura de sănătate. În acest context, două dintre cele mai preţioase ingrediente sunt uleiul de măsline şi lămâia. Atât în domeniul culinar, cât şi în industria cosmetică, ambele produse sunt extrem de utile şi pot fi folosite atât pe plan local, intern, cât şi extern. Secretul este să le combini în părţi egale şi să le foloseşti ori de câte ori ai ocazia.

Una dintre cele mai neplăcute probleme cu care te poţi confrunta este constipaţia, deoarece la nivelul colonului se produc anumite dezechilibre ce îţi pot pune sănătatea în pericol. Însă celebra combinaţie de ulei de măsline şi suc de lămâie ajută la lubrifierea mucoasei digestive, astfel că este favorizat procesul de defecaţie, fiind sprijinită digestia şi digerarea rapidă şi corespunzătoare a alimentelor ingerate.

De asemenea, datorită acizilor graşi ce se regăsesc în uleiul de măsline, este îmbunătăţită circulaţia sangvină şi sunt protejate arterele, astfel încât pot fi prevenite multe dintre afecţiunile sistemului cardiovascular.

Citit 9564 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 18:53

1 comentariu

  • postat de Extravirgin obligatoriu
    Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 12:37
    109.166.130.***
    Bine, dar uleiul de măsline trebuie să fie extravirgin presat la rece, la prima mână, nici măcar virgin, care este prelucrat și extras uleiul, prin procedeu chimic.
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.