Spitalul de Urgență Pitești, amendat pentru timpii de așteptare prea lungi ai pacienților

Spitalul de Urgență Pitești, amendat pentru timpii de așteptare prea lungi ai pacienților
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Spitalul de Urgență Pitești a fost amendat de inspectorii DSP Argeș cu 3.000 de lei pentru că nu este respectat timpul maxim de preluare în zona de tratament. „Oamenii nu trebuie să mai fie lăsați cu orele la ușa Urgențelor”, susține prefectul județului Argeș, Radu Perianu, citat de Mediafax.

Primele concluzii ale comisiei de control în spitale confirmă o parte din sesizările făcute de argeșeni, arată prefectul județului Argeș, după ce joi a dispus verificări în unitățile medicale. Verificările sunt în desfășurare, dar primul vizat a fost Spitalul de Urgență Pitești, unde concluziile primei zile arată că sunt deficiențe pe mai multe paliere.

Conform prefectului, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș au stabilit că este încălcat Protocolul național de triaj al pacienților la Urgență. Cu alte cuvinte, au confirmat faptul că sunt oameni care așteaptă prea mult.

„Nu se respectă urgențele, în special la laboratorul de imagistică unde s-a constatat că intrau alte cazuri înaintea celor din UPU. Vorbim despre analize importante pentru că în acest laborator se fac examinări CT și radiologice. A fost aplicată o sancțiune pentru că nu este respectat timpul maxim de preluare în zona de tratament, în valoare de 3.000 de lei și s-a impus să se remedieze această situație. Nu pentru o perioadă, ci permanent. Este absolut normal ca o persoană cu o situație medicală gravă să fie examinată înaintea unui alt pacient cu probleme mai mici. Oamenii nu trebuie să mai fie lăsați cu orele la ușa Urgențelor. Nimeni nu vine la spital de drag, ci fiecare are o problemă. Acesta trebuie să fie singurul criteriu: care pacient are nevoie de îngrijire mai repede”, a declarat Radu Perianu.

Acesta arată că nu sunt respectate o parte din măsurile de securitate la incendiu. „Unitățile medicale care au 300 de paturi sau peste acest număr ar trebui să aibă constituit Serviciu Privat pentru Situații de Urgență, lucru care nu s-a făcut la Spitalul de Urgență Pitești. La mai multe secții, ușile aveau dispozitivele electrice blocate și nu putea fi asigurată evacuarea. Erau echipamente și materiale medicale depozitate pe holuri. Asta înseamnă că, tot în caz de urgență, trebuia făcut slalom cu pacienții”, mai spune prefectul.

Potrivit acestuia, neconformități au depistat și inspectorii DSVSA care au controlat blocul alimentar. Plafonul avea urme de condens și s-a cerut igienizare, iar spațiul pentru spălarea fructelor și legumelor era deteriorat.

Citit 572 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2023 02:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.